Női kézilabda Európa-liga - Román ellenfele lesz a Mosonmagyaróvárnak

Sport, 2022.10.31

A román SCM Gloria Buzau lesz a Mosonmagyaróvár ellenfele a női kézilabda Európa-liga selejtezőjének második fordulójában.

A sorsolást október 18-án tartották, akkor azonban még nem lehetett tudni, hogy a Buzau és a spanyol Costa del Sol Málaga közül melyik jut tovább az első körből. A párharc első mérkőzését 32-31-re a románok nyerték, a visszavágón pedig 30-24-re a spanyolok győztek, de utóbbi meccset a Gloria Buzau megóvta, mivel egy olyan játékos is pályára lépett a Málaga együttesében, sőt gólt is lőtt, aki nem volt beírva a jegyzőkönyvbe.

A Mosonmagyaróvár honlapjának hétfői beszámolója szerint az európai szövetség fegyelmi bizottsága a visszavágót 10-0-s végeredménnyel a Buzau javára írta jóvá, így a románok jutottak tovább. Az SCM Gloria Buzau hét mérkőzés után hibátlan teljesítménnyel vezeti a román bajnokságot, vannak szerb, horvát, montenegrói, ukrán és fehérorosz légiósai is.

A Mosonmagyaróvár hazai pályán játssza az első találkozót december 3-án vagy 4-én, a visszavágót pedig idegenben, egy héttel később.

A Praktiker-Vác a svájci LC Brühl HB, a Siófok KC pedig a román CS Magura Cisnadie együttesével találkozik a selejtező második körében, a párharcok továbbjutói a csoportkörbe kerülnek, ahol a többi között a Debrecen is csatlakozik a mezőnyhöz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!