Női kézilabda Európa-liga - Sima vereséggel kezdte a csoportkört a Siófok

Sport, 2023.01.08

A Siófok KC 30-21-re kikapott a francia ES Besancon otthonában a női kézilabda Európa-liga csoportkörének első fordulójában, vasárnap.

A magyar csapat egyszer sem vezetett a mérkőzésen.


Eredmény, csoportkör, 1. forduló, A csoport:
ES Besancon (francia)-Siófok KC 30-21 (15-9)
--------------------------------------------

lövések/gólok: 43/30, illetve 44/21

gólok hétméteresből: 2/1, illetve 6/4

kiállítások: 10, illetve 4 perc


A vendégek keretéből Dejana Milosavljevic, Török Lilly, Dounia Abdourahim, valamint Lapos Laura hiányzott sérülés miatt.

A siófokiak szlovén balszélsője, Tamara Mavsar az első nyolc percen belül két büntetőt is kihagyott, ráadásul a túloldalon Tonje Haug Lerstad remekül védett, ez is hozzájárult ahhoz, hogy a franciák a 13. percben már 8-4-re vezettek. Egy ideig nem nőtt tovább a Besancon előnye, Uros Bregar siófoki vezetőedző mégis időt kért, mert játékosai sokszor tanácstalannak tűntek támadásban. A játék képe nem változott, bár a meccs tempója némileg visszaesett, ráadásul a 22. percben kényszerszünetet kellett tartani, mert elmozdult a pálya borításának egy darabja.

A Siófok az első 25 percben tíz lövést rontott, és mivel a franciák hatékonyabban támadtak, illetve remekül védekeztek, a szünetben már 15-9-re vezettek.

A visszarendeződéssel a második félidőben is voltak problémák a vendégeknél, ezért nemhogy csökkent, de tovább nőtt a különbség, és Uros Bregar már hét perc után időt kért. Játékosai jól küzdöttek és némi szerencséjük is volt, így egy 5-1-es szériával csökkentették hátrányukat, ám ez csak egy fellángolás volt. A folytatásban a változatlanul kevesebb hibával, hatékonyabban kézilabdázó Besancon újra lendületbe került, és váratlanul nagy különbséggel győzött.

A franciák 13, a magyarok 23 lövést rontottak a hatvan perc során.

A házigazdáknál Clarisse Mairot és Sabrina Zazai öt-öt, Louise Cusset és Lucie Granier négy-négy gólt lőtt, Tonje Haug Lerstad pedig 49 százalékos hatékonysággal védett (35/17). A túloldalon Tamara Mavsar hatszor, Papp Nikoletta ötször talált be, Marina Rajcic öt védéssel zárt.

A Siófok egy hét múlva a német Borussia Dortmundot fogadja a második számú európai kupasorozat csoportkörében.


korábban:
B csoport: Motherson Mosonmagyaróvári KC-Fana IL (norvég) 35-29 (18-16)
D csoport: SCM Ramnicu Valcea (román) - Praktiker-Vác 40-30 (21-18)

szombaton játszották:
C csoport: DVSC Schaeffler-Nyköbing Falster HB (dán) 28-27 (10-11)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!