Női kézilabda Európa-liga - Tízgólos hátrányból várhatja a negyeddöntő visszavágóját a Siófok

Sport, 2023.03.18

A Siófok KC hazai környezetben 30-20-ra kikapott a dán Ikast HB csapatától a női kézilabda Európa-liga negyeddöntőjének szombati első mérkőzésén.

Női kézilabda Európa Liga - Siófok KC-Ikast Handbold A visszavágót egy hét múlva rendezik, a négyes döntőre pedig május 13-14-én kerül sor Grazban.


  • Eredmény, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Siófok KC-Ikast HB (dán) 20-30 (7-12)
------------------------------------

lövések/gólok: 40/20, illetve 43/30

gólok hétméteresből: 0/0, illetve 0/1

kiállítások: 4, illetve 8 perc


Mindkét együttes győzelemmel hangolt a találkozóra: a Siófok hazai pályán a Kisvárdát, a dán csapat - szintén házigazdaként - a Skanderborgot múlta felül.

A hazaiak keretéből Puhalák Szidónia, Török Lilly és Lapos Laura hiányzott.

Az Ikast - amely a mezőnyben egyedüliként jutott tovább százszázalékos teljesítménnyel a csoportkörből - kezdte jobban a mérkőzést (0-3), ezt követően zárkózott közelebb a Siófok. Egy-kétgólos dán előnnyel jutottak el a felek a huszadik percig, ekkor azonban az Ikast ismét három találatra növelte a különbséget. Uros Bregar vezetőedző időkérése sem változtatott a játék képén: noha a vendégek támadásában is akadtak pontatlanságok, határozott védekezésükkel elbizonytalanították a Siófok lövőit. Előbb csak felállt fal ellen, majd már ziccerben sem tudott eredményes lenni a magyar együttes, amely 12 percig nem tudta bevenni riválisa kapuját, a szünetre így ötgólos dán előnnyel vonulhattak a felek.

A második játékrészből már majdnem öt perc telt el és még nem találtak be a fordulást követően a siófokiak: ekkor már nyolc gól volt a vendég előny (7-15). A második számú európai kupasorozatban 2019-ben arany-, 2021-ben ezüstérmes Siófok negyven perc elteltével talált magára támadásban, az Ikast megtorpanását kihasználva gyors gólokkal mínusz ötre zárkózott, azonban csak néhány percig tartott ki a hazai lendület, nyolc perccel a dudaszó előtt pedig már tízzel vezettek a vendégek (15-25). Ez a különbség meg is maradt a találkozó végéig: mind az eredmény, mind a mutatott játék figyelembe vételével rendkívül nehéz helyzetből várhatja a visszavágót a Siófok.

A mérkőzés legeredményesebbjeként Ingvild Bakkerud a vendégeknél 12 kísérletéből 8-at váltott gólra, hazai részről Papp Nikoletta ötször volt eredményes.
(MTI)

Címkék

Siófok KC Ikast HB Női kézilabda Európa-liga

Galériánk

Női kézilabda Európa Liga - Siófok KC-Ikast Handbold Női kézilabda Európa Liga - Siófok KC-Ikast Handbold
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!