Női kézilabda Európa-liga - Török ellenfelet kapott az MTK

Sport, 2021.07.20

Az MTK a török Yalikavak Spor Kulübü csapatával találkozik a női kézilabda Európa-liga selejtezőjének az első fordulójában.

Az európai szövetség (EHF) bécsi székházában tartott keddi sorsoláson az is kiderült, hogy a magyar együttes az Égei-tenger partján található Yalikavak városában kezdi a párharcot október 16-én vagy 17-én, a visszavágót pedig hazai pályán játssza egy héttel később.

Továbbjutás esetén a selejtező második fordulójában a dán Herning-Ikast HB vár az MTK-ra. Az első mérkőzést november 13-án vagy 14-én idegenben, a visszavágót pedig egy héttel később odahaza játszhatja a fővárosi csapat.

A Debrecen és a Váci NKSE a selejtező második körében csatlakozik a mezőnyhöz, és az első meccsen lesz házigazda. A Pest megyeiek biztosan német együttessel találkoznak, ugyanis a TusSies Metzingen vagy a HSG Blomberg-Lippe vár rájuk. A DVSC ellenfele a cseh DHK Baník Most vagy a román CS Magura Cisnadie lesz.

A második számú európai kupasorozatra 39 klub nevezett, közülük a magyar bajnoki bronzérmes Mosonmagyaróvári KC és további három csapat a csoportkörben kezdi meg szereplését.

A csoportkör január 8-9-én rajtol és február végéig tart, a negyeddöntőket március utolsó és április első hetében játsszák. A négyes döntőre május 14-15-én kerül sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!