Női kézilabda Európa-liga - Vereséggel csoportkörös a Mosonmagyaróvár

Sport, 2022.12.11

A Mosonmagyaróvár csoportkörbe jutott a női kézilabda Európa-ligában, mivel 25-23-ra kapott ki a román Gloria Buzau otthonában a selejtező második fordulójának vasárnapi visszavágóján.

A magyar csapat egy héttel ezelőtt házigazdaként 29-26-ra nyerte meg a párharc első meccsét.


Eredmény, selejtező, 2. forduló, visszavágó: SCM Gloria Buzau (román)-Motherson Mosonmagyaróvári KC 25-23 (15-13)
--------------------------------------------------

lövések/gólok: 49/25, illetve 40/23

gólok hétméteresből: 3/2, illetve 5/4

kiállítások: 4, illetve 12 perc

Továbbjutott: a Mosonmagyaróvár, 52-51-es összesítéssel.


A vendégek keretéből Tóth Gabriella hiányzott.

Jól kezdtek a románok és a 14. percben ledolgozták hátrányukat (8-4). Erre kiváló játékkal reagált és lendületbe került a Mosonmagyaróvár, a 27. percben 12-11-re vezetett, viszont az első félidő hajrája a hatékonyabban támadó Buzaunak sikerült jobban (15-13).

A második felvonásban is végig szoros volt az állás, a meccs kétharmadánál még döntetlen volt az állás, majd egy 4-1-es sorozattal elléptek a házigazdák. Az utolsó perc kezdetén a magyarok kivédekeztek egy támadást, majd időkérésük után a mezőny legeredményesebb játékosa, Tóth Eszter belőtte a kilencedik gólját, ezzel eldöntötte a továbbjutást.

A hazaiaknál Ana Maria Popa és Jaroszlava Burlacsenko öt-öt találattal zárt, a mosonmagyaróvári kapuban Szemerey Zsófia 46 százalékos hatékonysággal 16 lövést védett.

A Debrecen, a Vác és a Siófok mellett a Mosonmagyaróvár a negyedik magyar csapat, amely érdekelt lesz a második számú európai kupasorozat csoportkörének csütörtök délelőtti sorsolásán.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!