Női kézilabda MK - Heine: a lányok megvalósították a forgatókönyvünket

Sport, 2024.03.10

Allan Heine szerint játékosai megvalósították az előre megbeszélt forgatókönyvet, ennek köszönhetően nyerte meg sorozatban harmadszor az FTC-Rail Cargo Hungaria a női kézilabda Magyar Kupát, miután a tatabányai négyes döntő vasárnapi fináléjában 25-23-ra legyőzte a bajnok Győri Audi ETO-t.

"Sokat beszéltünk róla, hogy fontos lesz: amikor az utolsó tíz perchez érünk, még versenyben legyünk, hiszen a Győr hihetetlenül erős együttes világklasszis játékosokkal" - értékelt az MTI-nek a Ferencváros dán szakvezetője. - "Amikor váltottak, ott kellett lennünk a végjátékban, és szükség volt a hitünkre is. Volt egy forgatókönyvünk erre a meccsre és hihetetlenül büszke vagyok a lányokra, hogy megvalósították."

Kiemelte: noha eddig már szerepelt aktuális együtteseivel döntőkben, ám eddig mindig vesztettek, így boldog, hogy vezetőedzőként megnyerte első trófeáját.

"Készültünk rá, hogy a Győr nagyon meg fogja nyomni a mérkőzés elejét, és el is megy néhány góllal. Nekünk mindvégig hinni kellett abban, hogy az utolsó tíz percben döntetlenre hozzuk majd az állást, és onnan pedig már meg tudjuk nyerni a mérkőzést" - fogalmazott Simon Petra, aki négyszer volt eredményes.

Az FTC válogatott irányítója úgy vélekedett, hogy a szívükkel és a rendkívüli felkészültségükkel győzedelmeskedtek. Elárulta: tudták, hogy amikor ellenfelüknek mindenképpen gólt kell szereznie, akkor mindegyik játékos ahhoz a megoldáshoz nyúl majd, amelyiket a legjobban szereti, ám ezeket védekezésben hatástalanítani tudták, támadásban pedig megtalálták a tökéletes befejezéseket, amiket korábban nem sikerült.

Simon hozzátette, a hajrára érett be a munkájuk gyümölcse, akkorra tudták felvenni ellenfelük tempóját, addigra állt össze teljes mértékben a védekezésük, és addigra memorizálták a győriek összes variációját. Saját játéka kapcsán felidézte, hogy volt egy kihagyott helyzete, illetve kaptak róla egy vagy két gólt.

"Nem vagyok maximálisan megelégedve, de úgy gondolom, hogy a Győr ellen ez egészen jó teljesítmény" - vélekedett.

A Ferencváros a BL rájátszásának első fordulójában a francia Brest Bretagne csapatával találkozik. Simon szerint a kupasikerükből tudnak majd táplálkozni a jövő hétvégén kezdődő párharc előtt.

"Ez nyilvánvalóan erőt ad nekünk a jövő hétre, és a további mérkőzésekre. Nagyon koncentráltnak kell lennünk, mert nyilván a bajnokságot is szeretnénk megnyerni, valamint tovább akarunk jutni a BL-ben. Szerintem ez a csapat meg fogja tudni csinálni" - tekintett előre.

"Mindannyian feltettük magunknak a kérdést, hogy mi történt az utolsó nyolc-tíz percben, és mindannyian csalódottak vagyunk, amiért nem sikerült jobb helyzeteket kialakítanunk támadásban. Amikor sikerült ziccerbe kerülnünk, sokat hibáztunk" - nyilatkozta az MTI-nek Ulrik Kirkely. A győriek trénere hangsúlyozta: csupán 25 gólt kaptak, ennek elégnek kellett volna lennie a mérkőzés megnyeréséhez, illetve megjegyezte, hogy a legutóbbi egymás elleni találkozó tapasztalataiból tudták, hogy alacsony tempójú meccs lesz a mostani is.

"Egyáltalán nem tudom, mi történt az utolsó tíz percben. Nagyon csalódott vagyok, mert előtte jól játszottunk és nagyszerűen küzdöttünk, de kétségtelen, hogy nem voltunk ott fejben a végén, amikor igazán koncentráltnak kellett volna lennünk" - mondta Stine Oftedal.

A győriek norvég irányítója hozzáfűzte, nagy csalódás, ami történt, de van még esélyük trófeát nyerni a szezonban - hiszen negyeddöntősök a Bajnokok Ligájában -, ezért meg kell próbálniuk visszaszerezni az önbizalmukat, és minden szükséges következtetést levonni a vereségből.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!