Női kézilabda MK - Kiélezett négyes döntő várható - ELŐZETES

Sport, 2024.03.08

Kiélezett küzdelem várható a női kézilabda Magyar Kupa hétvégi négyes döntőjében: Tatabányán a bajnokság első négy helyét elfoglaló együttes küzd meg az elsőségért.

A bajnok Győri Audi ETO KC a Debrecennel, a Mosonmagyaróvár pedig a címvédő és százszázalékos teljesítménnyel bajnoki listavezető Ferencvárossal találkozik a szombati elődöntőben, a négy résztvevő között pedig talán most a legkisebb a különbség az elmúlt esztendőket tekintve. Így kiélezett párharcokra lehet számítani a 6100 néző befogadására alkalmas Multifunkciós Csarnokban, ahol múlt hét szerdán a női válogatott játszott Eurokupa-mérkőzést, a jövő hét második felében pedig a férfi válogatott száll harcba az olimpiai kvótáért.

"Legutóbb a Ferencváros ellen nem tudtunk feszes védekezést felállítani, így egész héten arra készülünk, hogy ezt kijavítsuk és főleg a belső poszton keményedjünk fel egy picit jobban, mert túl sok beálló gólt kaptunk és az átlövések is kifogtak rajtunk" - mondta az M1 aktuális csatornának Albek Anna, a Mosonmagyaróvár válogatott jobbátlövője, majd hozzátette, hogy a támadásaikon is javítaniuk kell és mindenképpen éremmel szeretne hazatérni a négyesdöntőről.

A magas színvonal már csak azért is tűnik biztosnak, mert mind a négy résztvevő csapat versenyben van a nemzetközi porondon: a Győr a Bajnokok Ligájában, a Mosonmagyaróvár az Európa-ligában negyeddöntős, az FTC és a DVSC pedig a BL-ben a negyeddöntőbe jutásért játszik márciusban.

A Győrbe januári orrcsonttörése után visszatér a szlovén jobbátlövő Ana Gros. Az elmúlt hetekben hullámzó formát mutató kisalföldieknek nehéz dolguk lesz a Debrecen ellen, amellyel legutóbbi két találkozásuk alkalmával egyaránt szoros mérkőzést játszottak: a Bajnokok Ligája csoportkörében idegenben egy góllal kikaptak, január közepén pedig hazai pályán csak a bajnoki összecsapás hajrában tudták kiharcolni kétgólos sikerüket a hajdúsági alakulat ellen, amely immár sorozatban hét megnyert tétmeccsnél jár.

"Szeretnénk sokkal jobban játszani, mint az utolsó meccsen ellenük, de tiszteljük őket, mert remek teljesítményre képesek" - szögezte le a klub honlapján Gros.

"Ez a negyedik évem a Ferencvárosnál, ebből pedig kétszer sikerült egymás után elhódítanunk a trófeát és szerintem nem árulok el nagy titkot azzal, hogy harmadjára is mi szeretnénk felemelni a kupát" - hangsúlyozta Janurik Kinga válogatott hálóőr, aki azt is kiemelte, hogy kevés gólon kell tartaniuk a Mosonmagyaróvárt.

Nem számíthat könnyed elődöntőre a címvédést célként kitűző FTC sem a második elődöntőben, amely idénybeli mindkét találkozásukon 30-27-re kerekedett a Mosonmagyaróvár fölé, idegenben két héttel ezelőtt.

A Győr 15, a Ferencváros 14 sikerrel rendelkezik, így az is a tét, hogy a fővárosiak beérik-e az örökranglista élén a kisalföldieket, vagy a Győr tudja tovább javítani csúcsát. A Debrecen ötször hódította el a kupatrófeát, a Mosonmagyaróvár pedig először szerepel a négyes döntőben.

"Ez az első cím, illetve az első trófea, amit a magasba lehet emelni a szezonban, ezért nagyon fontos lesz a hétvége, mert mint minden csapatnak, úgy a Győrnek is nagyon fontos a győzelem" - mondta Sandra Toft, a győriek dán hálóőre, aki kiélezett meccsre számít a Debrecennel szemben szombaton.

"A Győrnek az adhat nagy lelki erőt, hogy szeretnének revansot venni. Pont ez lesz a jó ebben, mert most egy meccsen múlik, hogy azon a napon kinek milyen formája lesz, ezért nagyon remélem, hogy ez egy nagyon jó mérkőzés lesz" - jegyezte meg Planéta Szimonetta, a debreceniek 30 éves jobbátlövője, aki szerint nagyon sokat fejlődött idén a DVSC.

A harmadik helyért sorra kerülő találkozóra, valamint a fináléra vasárnap kerül sor.


A program:

szombat, elődöntők:

-------------------
Győri Audi ETO KC-DVSC Schaeffler 15.00
Motherson Mosonmagyaróvári KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 17.30

vasárnap, helyosztók:

---------------------
a 3. helyért 15.00
döntő 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!