Női kézilabda NB I - Elek Gábor: ilyen végkifejletről álmodni nem mertem volna

Sport, 2024.05.23

Elek Gábor, a női kézilabda NB I-be feljutott Esztergomi Vitézek szakmai igazgatója álmodni sem mert arról, hogy a csapat ilyen sikert fog elérni a 2023/24-es idényben.

Kézilabdák "Óriási, nagyszerű, nagyon jó. Sok minden kavarog bennem" - fogalmazott Elek Gábor a klub csütörtöki közleményében. Hozzátette: mérhetetlen büszkeséggel tölti el, hogy sikerült megtartani a feljutást érő második helyet, és ezt hatalmas hőstettnek gondolja.

"Az egész régió, a város, az önkormányzat, a szurkolók, a vezetőink sikere ez, mindenkinek nagyon hálásak vagyunk, mert tényleg egy rendkívül alkotó közegben dolgozhattunk. Több felemelő pillanat is volt az elmúlt hónapokban. Az első telt házas meccs, ami nagyon meglepő és hirtelen jött, ugyanakkor roppant felemelő volt a szeretet, ami körülvett minket. A Magyar Kupa-menetelésünket is szeretném kiemelni és a legutóbbi, orosházi mérkőzésünket is, mert a második félidőben már-már a lehetetlenség határát súroltuk, de meg tudtuk csinálni. Különleges ez az idény a szakmai pályafutásomban. Nagyon rég dolgoztam alacsonyabb osztályban, szóval ez tulajdonképpen nekem ismerkedés is volt valami újjal, ilyen végkifejletről viszont álmodni nem mertem volna" - mondta Elek.

Az esztergomi együttes az NB I/B utolsó előtti fordulójában 25-24-re nyert Orosházán, így a további eredményektől függetlenül a tabella második helyén zárja a szezont. A csapat eredetileg az NB II-ben szerepelt volna a mostani idényben, de mivel a Siófok KC nem kapott licencet az élvonalba és visszasorolták a harmadosztályba, a NEKA bennmaradt az NB I-ben, az Elek-csapat pedig az NB I/B-be került.

A korábbi szövetségi kapitány, a Ferencváros vezetőedzőjeként kétszeres bajnok, háromszoros Magyar Kupa-győztes, kétszeres KEK-győztes, Bajnokok Ligája-ezüstérmes Elek Gábor tavaly nyár óta irányítja a Vitézek szakmai munkáját.

A városnak másodszor lesz csapata a női kézilabda élvonalában: az Esztergomi KSE 2001-től három és fél idényt töltött az NB I-ben, majd 2005 februárjában visszalépett.

Az NB I/B-ből elvileg a százszázalékos teljesítménnyel listavezető Szombathelyi KKA lesz a másik feljutó, de megfelelő csarnok hiányában még nem kapott licencet.

A Vitézek csapata szombaton 16 órától hazai pályán zárja az idényt a Gárdony-Pázmánd NKK ellen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!