Női kézilabda NB I - Mosonmagyaróvári rangadó megnyerésével hibátlan maradt a Ferencváros

Sport, 2024.02.22

Az éllovas Ferencváros 30-27-re győzött a Mosonmagyaróvár vendégeként a női kézilabda NB I csütörtöki rangadóján.

A bajnoki cím szempontjából fontos találkozó előtt a százszázalékos mérleggel listavezető fővárosi csapat előnye négy pont volt vendéglátója és kettő a fél órával később pályára lépő, eddig egy meccsel többet játszó, címvédő a Győr előtt.

A koncentráltabban védekező, a Bajnokok Ligája rájátszásában érdekelt Ferencváros kezdte jobban a találkozót, egy négygólos sorozatnak is köszönhetően 4-8-ra ellépett a házigazdától Emily Bölk vezérletével. Sőt, az első félidő derekára 6-11-nél már öt találat volt a különbség, innen közelített 3-0-s sorozattal a hátul határozottabbá váló, Európa-liga-negyeddöntős Mosonmagyaróvár. A rangadó harmadánál a Ferencvárosból Bölk és Tomori Zsuzsanna is két kétperces kiállításnál járt, ennek ellenére a játékrész hajrája ismét a fővárosiaké volt, akik a pihenőre négygólos fórral vonulhattak az öltözőbe.

A fordulást követően is jó teljesítményt nyújtottak a válogatott kapusok: a Mosonmagyaróvár kapujában Szemerey Zsófi, a Ferencvároséban Böde-Bíró Blanka remekelt. Zárkózásba kezdett a házigazda csapat, 19-20-nál csupán egy gól volt a ferencvárosi előny, ám a sorozatban háromszor betaláló Simon Petra villanásai nyomán visszaállt a négygólos különbség. A záró öt percnek 24-27-ről vágtak neki a felek, a különbség pedig a dudaszóig nem változott: akárcsak szeptemberben hazai pályán, ezúttal is 30-27-es ferencvárosi siker született.

Mosonmagyaróvári részről a szlovák válogatott Lancz Barbora és Tóth Eszter hat-hat gólt szerzett, Szemerey 13 lövést védett. Böde-Bíró 11 hárítással, Simon a mérkőzés legeredményesebbjeként kilenc, Bölk nyolc találatot ért el.

A két együttes a Magyar Kupa elődöntőjében is találkozik március 9-én.
(+FOTÓ)


Eredmény (a magyar szövetség honlapja alapján):
Motherson Mosonmagyaróvári KC - FTC-Rail Cargo Hungaria 27-30 (12-16)

később:
MTK Budapest-Győri Audi ETO KC 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!