Női kézilabda NB I - Szekszárdon játszik a Dunaújváros

Sport, 2019.07.11

A Dunaújvárosi Kohász KA női kézilabdacsapata október közepétől Szekszárdon játssza hazai bajnoki mérkőzéseit.

A klub szurkolói ankéttal egybekötött csütörtöki sajtótájékoztatóján Imre Vilmos sportigazgató elmondta: hosszú tárgyalások után sikerült megegyezniük a szekszárdiakkal, hogy ott rendezzék hazai mérkőzéseiket október közepétől, amikor a saját csarnokuk bontása megkezdődik.

Hozzátette, a logisztikai nehézségek miatt szakmailag nagyon nehéz évad vár a felnőtt csapatra, ráadásul a bajnokság mezőnye igen erős. Az előző idényben kilencedik helyezett DKKA július végén és augusztus elején éppen azért készül majd a tolnai megyeszékhelyen, hogy a játékosok megszokják a környezetet.

Cserna Gábor polgármester úgy fogalmazott, az akadémia előtt álló egyik legfontosabb feladat a csarnok felújítása, amely az építésekor még korszerű volt, ám azóta technológiailag elavult, lelakottá vált.

"El kell ismerni, hogy a nemzet sportvárosa, egy megyei jogú város rangjához már nem illik ez a csarnok. Ősztől azonban elkezdődik az a közel hatmilliárd forintos állami beruházás, amelynek első ütemében a régi csarnokot elbontják, és egy kettő plusz egy pályás új létesítményt húznak fel helyette" - mondta a városvezető.

Hozzátette, a második ütemben egy új épületben a 21. századi igényeknek megfelelő kiszolgáló infrastruktúra készül el kollégiummal, étteremmel, parkolókkal és zöldövezettel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!