Női kézilabda olimpiai selejtező - Debrecenben játszanak a magyarok

Sport, 2023.12.22

A magyar női kézilabda-válogatott Debrecenben játssza olimpiai selejtezőtornáját tavasszal.

A magyar szövetség (MKSZ) már a keddi sajtóeseményén közölte, hogy a riválisok közül Svédország és Kamerun nem jelentkezett a rendezésre, így Japánban vagy Magyarországon rendezik a tornát. A nemzetközi szövetség (IHF) pénteken bejelentett döntése alapján a Főnix Arénában kerül sor a viadalra április 11-14. között, a kvartett első két helyezettje váltja meg repülőjegyét a párizsi ötkarikás játékokra.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese azzal harcolta ki a szereplés jogát, hogy tizedik helyen végzett a vasárnap zárult dán-norvég-svéd közös rendezésű világbajnokságon, ezzel megkaparintotta az utolsó, még kvalifikációs tornán való szereplést érő pozíciót.

"Természetesen nagyon örülünk, hogy a magyar csapat hazai pályán léphet pályára az olimpiáért, köszönet érte egyrészt a válogatottnak, hogy kiharcolta a lehetőséget a világbajnokságon, másrészt pedig kollégáimnak a pályázat benyújtásáért és a sikeres lobbitevékenységért" - idézte az MKSZ weboldala Ilyés Ferencet. Az elnök felidézte: 2021 márciusában a Covid-járvány miatt nézők nélkül, zárt kapuk mögött kellett játszania a csapatnak a selejtezőben.

"Nagyon remélem, hogy a válogatott ezúttal sok ezer magyar szurkoló előtt is sikerrel veszi az akadályt. Tudjuk jól, hogy a kijutás kivívása nem lesz egyszerű, a legfontosabb most a megfeszített munka és az összefogás mindenki részéről!" - fűzte hozzá.



Az olimpiai selejtezőtornák beosztása:

1. torna (Debrecen):
Svédország, MAGYARORSZÁG, Kamerun, Japán

2. torna (Torrevieja):
Hollandia, Csehország, Argentína, Spanyolország

3. torna (Neu-Ulm):
Németország, Montenegró, Szlovénia, Paraguay
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!