Női kézilabda olimpiai selejtező - Elek Gábor: a torna érdemi része most kezdődik számunkra

Sport, 2021.03.19

Elek Gábor szövetségi kapitány Kazahsztán 46-19-es legyőzése után úgy fogalmazott, a magyar női kézilabda-válogatott számára most kezdődik a győri olimpiai selejtezőtorna érdemi része.

Kézilabda női olimpiai selejtező - Magyarország - Kazahsztán "Nagyon fontos volt az első mérkőzés, illetve az, hogy a héten gyakoroltakból sokat viszontlássunk. Nagyon fontos volt továbbá a jó kezdés, és az, hogy minden játékosnak megfelelő időt tudjunk adni" - nyilatkozta az edző.

Hangsúlyozta, örül neki, hogy minden játékosa hozzá tudott tenni a mérkőzéshez, és annak, amilyen mentalitással végigjátszották a fölényesen megnyert találkozót.

"Nem megbántva mai ellenfelünket, ki kell jelenteni, hogy a torna érdemi része számukra most kezdődik" - vélekedett Elek Gábor.

A magyarok szombaton 17.30-tól Szerbiával, vasárnap 20.30-tól pedig az olimpiai címvédő Oroszországgal játszanak. Az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra az első két helyezett jut ki.

Lukács Viktória úgy fogalmazott, egy torna első mérkőzése mindig speciális, és ez az első öt-tíz percben érződött is. Azután a magyarok közül mindenki kezdett megnyugodni, feloldódni, összeállt a védekezésük, és támadásban is jók voltak.

"A második félidőben talán már túlságosan is gólt akartunk lőni, ezért a védekezésünk túlságosan fellazult" - mondta a Győri Audi ETO KC jobbszélsője, aki nyolc lövésből hét gólt szerzett, ezzel a mezőny legeredményesebb játékosa lett.

Csiszár-Szekeres Klára úgy fogalmazott, kezdésnek jó volt ez a mérkőzés, hiszen gyakorolhatták, amit megbeszéltek. Hozzátette, komolyan vették a találkozót, bár kaptak olyan gólokat, amiket nem kellett volna.

"Mindenki igyekezett összpontosítani, ami nem volt könnyű, mert a kazahok játéka teljen más, mint amit megszoktunk. Igyekeztünk a megbeszéltekhez tartani magunkat, nagyon jó, hogy mindenki eleget játszhatott" - nyilatkozta a Ferencváros játékosa.

Hozzátette, már készültek, és taktikailag a hátralévő időben is készülnek a szerbek ellen, és nagyon bízik benne, hogy a szombati meccsnek jobb lesz a tempója.

"Remek fizikális állapotban vannak a szerbek, és olyan mérkőzéssel kezdenek, ahol nagyon kemény ütközések lesznek, biztosan nekünk is rá kell tennünk egy lapáttal" - vélekedett a védekezés-specialista Csiszár-Szekeres.

Háfra Noémi úgy fogalmazott, nagyon nehéz lesz számukra a szombati meccs, de az első találkozó felszabadította őket, mivel csapatként dolgoztak, nagyon együtt voltak, és szinte mindenkit gólhoz tudtak juttatni.

"Nagyon jól éreztem magamat a pályán, holnap is felszabadultan kell kézilabdáznunk és élvezni a játékot" - szögezte le az FTC átlövője, aki négy gólt szerzett.
(MTI)

Galériánk

Kézilabda női olimpiai selejtező - Magyarország - Kazahsztán Kézilabda női olimpiai selejtező - Magyarország - Kazahsztán Kézilabda női olimpiai selejtező - Magyarország - Kazahsztán Kézilabda női olimpiai selejtező - Magyarország - Kazahsztán Kézilabda női olimpiai selejtező - Magyarország - Kazahsztán Kézilabda női olimpiai selejtező - Magyarország - Kazahsztán Kézilabda női olimpiai selejtező - Magyarország - Kazahsztán
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!