Női kézilabda olimpiai selejtező - Éremesélyesnek tartja csapatát a szerb kapitány

Sport, 2021.03.15

Ljubomir Obradovic szövetségi kapitány éremesélyesnek tartja a szerb női kézilabda-válogatottat a tokiói olimpián, amelyre a péntektől vasárnapig tartó győri selejtezőtornán juthat ki.

"Véleményem szerint ennek a csapatnak, ha egészséges és teljes, jó esélyei vannak az éremszerzésre. Remélem, kijutunk Tokióba. Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy bekerüljünk a történelembe. A lányok tisztában vannak ezzel, és tudják, hogy ez lehet pályafutásuk koronája" - nyilatkozta az edző a szerb szövetség honlapján.

A szerb válogatott hétfőn (ma) kezdte a felkészülést Stara Pazovában, az ország labdarúgó-szövetségének edzőközpontjában. Obradovic kedden és szerdán két-két edzést tart a csapatnak, majd a csütörtöki gyakorlás után utaznak Győrbe, ahol pénteken az olimpiai címvédő Oroszországgal, szombaton Magyarországgal, vasárnap pedig Kazahsztánnal mérkőznek.

"A miénk a lehető legrosszabb menetrend, ráadásul a magyarok csak ránk készülnek, nem figyelnek másra. Meg vannak győződve róla, hogy az oroszok meg fognak verni minket. Nagyon érdekes lesz" - mondta a szövetségi kapitány.

Hozzátette, 24 óra sem lesz a két kulcsfontosságú mérkőzésük között, de semmitől sem szabad félniük, mert jó esélyük van a sikerre, hiszen a közelmúltban több mérkőzésen is remek teljesítményt nyújtottak.

A szakvezető rávilágított, hogy nemrégiben az orosz és a magyar válogatottnak is volt egy-egy rövid összetartása, mert játékosai a hazai bajnokságban szerepelnek, a szerbeknek viszont nem volt erre lehetőségük, hiszen náluk mindenki külföldi klubcsapatokban kézilabdázik.

A Ferencváros, az Alba Fehérvár és az Érd korábbi, a román Minaur Baia Mare jelenlegi jobbátlövője, Jelena Lavko kijelentette, történelmi siker lenne, ha kijutnának Japánba.

"Mindannyian tele vagyunk adrenalinnal, eltökéltséggel és akarattal, hogy elérjük a célt. Őszintén remélem és hiszem, hogy meg tudjuk csinálni" - nyilatkozta.

Hozzátette, arra a formájukra lesz szükség, amivel Japánban a 2019-es világbajnokságon megszerezték a hatodik helyet. Megerősítette, hogy egyik legjobbjuk, Dragana Cvijic ismét bevethető - három hónap alatt kétszer is meg kellett műteni a térdét -, ott lesz Győrben, ami nagy pluszt jelenthet nekik.

"Nehéz lesz az oroszok elleni meccsünk, de nem szabad túlságosan nagy jelentőséget tulajdonítani neki, mert minden meccsünk nehéz lesz, de jól összpontosítunk, száz százalékot adunk ki magunkból, és minden labdáért megküzdünk" - mondta Lavko.

Meglátása szerint nincs különösebb szerepe annak, hol játsszák a tornát, hiszen a koronavírus-járvány miatt közönség nélkül rendezik a meccseket, ami nagy hátrány a magyarok számára.

"Természetesen előnyben érzik majd magukat, mert otthon vannak, de én is sokszor játszottam abban a csarnokban, ezért én is otthon érzem magamat ott" - szögezte le a jobbátlövő.

A győri torna első két helyezettje jut ki az idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra. Szerbia önállóvá válása óta az ország női kézilabda-válogatottja még soha nem szerepelt olimpián.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!