Női kézilabda olimpiai selejtező - Golovin: felszabadultabban játszhattunk

Sport, 2024.04.14

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint felszabadultabban játszhatott a magyar női kézilabda-válogatott, részben ennek köszönhető, hogy 37-28-ra legyőzte Japánt a debreceni olimpiai selejtezőtorna utolsó mérkőzésén és kvótát szerzett.

"Három győzelem, első hely, de a legfontosabb, hogy vár minket Párizs! Nagyon büszke vagyok a lányokra!" - ezek voltak a kapitány első szavai a magyar sikert követő sajtótájékoztatón.

Hozzátette, nagyon sokat dolgoztak, hogy ez sikerüljön, és úgy vélekedett, a svédek ellen pénteken 28-25-re megnyert meccs meghatározta, hogy ma felszabadultabban játszhattak és tulajdonképpen ugyanazt csinálták, mint két nappal korábban.

"Nagyon örülök, és nagyon büszke vagyok rá, hogy én lehetek ennek a csapatnak az edzője" - szögezte le Golovin.

A mezőny legjobbjának megválasztott Klujber Katrin azt mondta, leírhatatlanul büszke és boldog, hogy újra átélheti az olimpiára jutást, de teljesen más érzés volt így megélni, hogy ennyi szurkoló itt volt a Főnix Arénában, és támogatta, segítette őket mindenben.

"Csapatként csináltuk meg ezt a hétvégét, egytől egyig mindenki hozzátette, amit tud, beleértve a játékosokat és a szakmai stáb tagjait is. Néhányan voltunk már olimpián, de fantasztikus a tudat, hogy most újra megtapasztalhatjuk, és nem zárt kapus lesz, hanem sokan eljöhetnek és szurkolhatnak nekünk" - nyilatkozta a Ferencváros jobbátlövője, aki 11 gólt dobott Japánnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!