Női kézilabda olimpiai selejtező - Legyőzte Japánt a svéd válogatott

Sport, 2024.04.11

A svéd női kézilabda-válogatott 35-28-ra legyőzte Japán együttesét a magyar csapatot is felvonultató debreceni olimpiai kvalifikációs torna csütörtöki nyitónapján.



Női olimpiai selejtezőtorna, 1. csoport, 1. forduló:
Svédország-Japán 35-28 (17-13)


A találkozó esélyesének a vb-negyedik skandinávok számítottak, ugyanakkor intő jel volt számukra, hogy a tavalyi vb-n a - hozzájuk hasonlóan társrendező - dánokat 27-26-ra legyőzte a távol-keleti alakulat.

A Főnix Arénában kiegyenlített játékkal indult a találkozó, a japánok gyorsaságukra támaszkodva tartották a lépést a svédekkel. Húsz perc elteltével tudott először két találatnál jobban eltávolodni az északi együttes, miután megtalálta a japán támadójáték ellenszerét. A svédek egy tízperces japán gólcsend alatt Johanna Bundsen védéseire alapozva, gyors gólokkal 10-9-ről 15-9-re elhúzott, előnyéből a szünetre négy találatot őrzött meg.

A korábban pályára lépett magyar válogatott a csarnokban tekintette meg az első félidőt.

A fordulást követően támadásban hét a hat elleni formációra váltottak a japánok, ennek köszönhetően három találat körül tartották lemaradásukat. A 43. perc elejére azonban visszaállította az ötgólos különbséget Svédország (24-19), a záró tíz percre fordulva pedig már 29-22-t mutatott az eredményjelző. A végső dudaszó pillanatában is ekkora volt a különbség.

A mérkőzés legeredményesebbjeként Jenny Karlsson hétszer volt eredményes - ezzel kiérdemelve a találkozó legjobbját illető elismerést -, Bundsen 16 védéssel vette ki a részét a svéd győzelemből. A Győr beállója, Linn Blohm hét kísérletéből hatot értékesített. A Kisvárda japán jobbszélsője, Akijama Nacumi nem volt nevezve.

A magyar válogatott a svédek ellen pénteken, a japánok ellen vasárnap lép pályára.

Korábban:
Magyarország - Nagy-Britannia 49-11 (24-6)



A további program:

2. forduló, péntek:
MAGYARORSZÁG-Svédország 18.00 Japán - Nagy-Britannia 20.30

3. forduló, vasárnap:
Nagy-Britannia - Svédország 16.45 MAGYARORSZÁG-Japán 19.15

Az első két helyezett jut ki a párizsi olimpiára.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!