Női kézilabda olimpiai selejtező - Nem okoztak gondot a britek Japánnak

Sport, 2024.04.12

A japán női kézilabda-válogatott az esélyeknek megfelelően könnyedén, 43-16-ra nyert Nagy-Britannia ellen a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki játéknapján.

A vasárnapi zárónapon az ázsiai együttes a házigazda magyar csapattal találkozik, amely pénteken három góllal legyőzte a világbajnoki negyedik Svédországot. A skandinávok ötkarikás kvótája szinte biztos, mivel a britek ellen zárják a tornát. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese párizsi "repülőjegyhez" jut, ha nem kap ki öt vagy annál több góllal attól a Japántól, amelyet a magyar válogatott eddigi 18 egymás elleni mérkőzésükön kivétel nélkül legyőzött.


Eredmény, 2. forduló, 1. csoport:
Japán - Nagy-Britannia 43-16 (25-9)


Négy gyors japán találattal indult a mérkőzés, és ezt követően is az ázsiai alakulat akarata érvényesült. A csütörtökön a magyar csapattal szemben 49-11-re alulmaradó, amatőr játékosok alkotta európai együttes lövőhelyzetig is csak elvétve jutott el. Támadásban ezzel együtt is jobban szerepelt, mint egy nappal korábban, ez a szünetig szerzett gólok számában is látszott: csütörtökön hatszor, ezúttal kilencszer volt eredményes. Ezzel együtt is fölényes volt a japán válogatott előnye, a pihenőre 16 gólos különbséggel vonulhatott.

A második játékrészben folytatódott a japán henger, miközben a britek a 46. percben szárnyalták túl a magyar válogatott ellen szerzett 11 találatot. A fölényes japán sikert ezzel együtt sem fenyegette veszély, a hajrában csupán az volt a kérdés: eléri-e előnye a harminc találatot, ez végül nem lett meg.

A mérkőzés legeredményesebbje a japán Kindzso Arisza és Szahara Naoko lett egyformán hét góllal - utóbbit választották a találkozó legjobbjának -, a Kisvárdát erősítő honfitársa, a jobbszélső Akijama Nacumi kétszer talált be és ugyancsak kétszer állították ki.

(FOTÓ)


korábban:
Magyarország-Svédország 28-25 (15-11)

csütörtökön játszották:
Magyarország - Nagy-Britannia 49-11 (24-6)
Svédország-Japán 35-28 (17-13)

vasárnap játsszák:
Nagy-Britannia - Svédország 16.45 Magyarország-Japán 19.15

Az állás: 1. Magyarország 4 pont, 2. Svédország 2, 3. Japán 2, 4. Nagy-Britannia 0

Pontazonosságnál az egymás elleni eredmény rangsorol.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!