Női kézilabda olimpiai selejtező - Párizsi induló Svédország

Sport, 2024.04.14

A svéd női kézilabda-válogatott kvótát szerzett a párizsi olimpiára, miután a debreceni selejtezőtorna vasárnapi zárónapján 52-8-ra kiütötte Nagy-Britannia csapatát.



Eredmény, 3. (utolsó) forduló, 1. csoport:
Svédország - Nagy-Britannia 52-8 (26-6)


A brit válogatott 49-11-re, a világbajnoki negyedik svéd alakulat 28-25-re kapott ki a házigazda magyar válogatottól. A skandinávok viszont megverték Japán legjobbjait, így arra volt szükségük a jóval szerényebb játékerőt képviselő szigetországiak ellen a biztos kvótaszerzéshez, hogy a papírformának megfelelően begyűjtsék a két pontot.

A Győr beállóját, Linn Blohmot nem nevezték a keretbe, és bár a britek már az ötödik percben betaláltak (2-1), társai nélküle is gyorsan magabiztos előnyt alakítottak ki: tíz perc elteltével 6-2 állt a foghíjasan telt Főnix Aréna kivetítőjén. A tavalyi vb álomcsapatába beválasztott jobbszélső, a negyedóra alatt hatszor betaláló Nathalie Hagman vezérletével rohamosan távolodtak a skandinávok. Az esélytelen britek valamennyi védését és gólját hangos taps fogadta a nézőtérről: utóbbiból hat akadt a szünetig, Hagman ekkor 11-nél járt.

A pihenő után is gyarapodott a svéd előny, amely 43 perc elteltével már harmincgólos volt (37-7). A harmadik találkozójukra elfáradó britek a hajrában már nem tudtak számottevő ellenállást kifejteni, a skandinávok a torna eddigi legnagyobb különbségű sikerével, félszáz gól fölé jutva könnyedén zsebelték be a kvótához szükséges pontokat.

A magyar válogatott 19.15-től a torna és a teljes selejtező zárómérkőzésén Japán ellen szerezheti meg az utolsó kiadó párizsi indulási jogot. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese győzelem és döntetlen esetén csoportelsőként jut kvótához, legfeljebb négygólos vereségével pedig második helyen kvalifikál a négyesből. A távol-keletiek csupán öt- vagy többgólos sikerük esetén szerepelhetnek a francia fővárosban. A találkozót az M4 Sport és a Kossuth Rádió élőben közvetíti.


később:
MAGYARORSZÁG-Japán 19.15 (+FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!