Női kézilabda-vb - Argentin összeomlás és spanyol siker a nyitómeccsen

Sport, 2021.12.01

A házigazda Spanyolország válogatottja 29-13-ra legyőzte Argentínát a női kézilabda-világbajnokság első mérkőzésén, szerda este Torreviejában.

A kilencedik percben egymás után kétszer voltak eredményesek a hazaiak, ezt kivéve azonban az egész első félidőben, és a második felvonás elején is felváltva estek a gólok. A meccs a 34. perc után dőlt el, mivel az előző vb-n ezüstérmes spanyolok ezt követően 17 gólt dobtak és csupán egyet kaptak.

A meccs legjobbjának a spanyolok kapusát, Silvia Navarrót választották, aki bravúros védései mellett egy góllal is hozzájárult a sikerhez.

A hazaiak keretében történt egy lényeges változás közvetlenül a torna rajtja előtt: Lara González kedden ujjtörés miatt kikerült a keretből, a helyére pedig Mireya González, az Érd, a Győr és a Siófok korábbi légiósa került.

A magyar válogatott csütörtökön 20.30-tól Szlovákia ellen kezdi meg szereplését az E csoportban, Llíriában, majd szombaton Csehországgal, jövő hétfőn pedig Németországgal játszik. A csoportok első három helyezettje kerül a középdöntőbe.


Eredmény, csoportkör, 1. forduló, H csoport (Torrevieja):
Spanyolország-Argentína 29-13 (11-10)

csütörtökön játsszák:
Ausztria-Kína 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!