Női kézilabda-vb - Egygólos magyar vereség a második párizsi edzőmeccsen

Sport, 2021.11.28

A szerdán kezdődő spanyolországi világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 29-28-ra kikapott az olimpiai bajnok franciáktól a Párizsban rendezett vasárnapi edzőmérkőzésen.

A két csapat pénteki találkozóját 33-28-ra nyerték meg a franciák.


Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Franciaország-Magyarország 29-28 (14-18)
---------------------------------------

lövések/gólok: 41/29, illetve 48/28

gólok hétméteresből: 9/8, illetve 4/3

kiállítások: 2, illetve 4 perc


A magyarok a pénteki meccsen egyszer sem vezettek, ezúttal viszont a nyolcadik perc elején előnybe kerültek (4-5). A két nappal korábbihoz képest különbséget jelentett, hogy most akadtak távoli átlövések, és ezek eredményesek is voltak, illetve egy idő után a védekezés is jobban működött. A 25. percben Olivier Krumbholz francia szövetségi kapitány már másodszor kért időt (10-14), mert a vendégek jobban összpontosítva, pontosabban kézilabdáztak, minden játékelemben voltak jó megoldásaik, és a hibáikat is javítani tudták. A magyar csapat meglepően imponáló, összeszedett első félidőt produkált, amely után 18-14-re vezetett.

A szünet után nagyot javult a franciák játéka, a magyarok ekkor nem tudták megfékezni gyorsan, hatékonyan kézilabdázó ellenfelüket, amely 7-1-es sorozatot produkált. A negyvenedik perc után megnyugodtak a vendégek, újra előnybe kerültek, ám a visszarendeződésük a továbbiakban sem működött megfelelően, ezt pedig a rendkívül gyors ellentámadásokat vezető olimpiai bajnok kihasználta (27-25). A hajrá is tartogatott még izgalmakat, az utolsó másodpercekben a magyar együttes az egyenlítésért támadhatott, de nem járt sikerrel, ám veresége ellenére a játéka nagyot javult és fejlődött a péntekihez képest.

A mezőny legeredményesebb játékosa Tamara Horacek volt, aki mind a 11 lövését gólra váltotta. A túloldalon Klujber Katrin hat, Háfra Noémi és Bordás Réka négy-négy találattal zárt.

"Az első félidő első huszonöt percében jó teljesítményt nyújtottunk szinte minden játékelemben, a visszarendeződésben is. Ha még nagyobbra hizlaljuk a különbséget a szünetig, talán tovább tartott volna az előnyünk, és még jobb eredményt érünk el az olimpiai bajnok otthonában, de ebből a meccsből is tudunk építkezni a vb-re, hasznos felkészülés volt" - idézte Vlagyimir Golovin szövetségi kapitány értékelését a magyar szövetség honlapja.

A két csapat 53. egymás elleni mérkőzésén a magyarok harminc győzelem és két döntetlen mellett 21. alkalommal veszítettek.

Az olimpiai hetedik helyezett magyarok a spanyolországi világbajnokság csoportkörében jövő csütörtökön Szlovákiával, szombaton Csehországgal, december 6-án pedig Németországgal találkoznak Llíriában, egyaránt 20.30-tól. A középdöntőbe az első három helyezett kerül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!