Női kézilabda-vb - Knedlíková szerint a magyarok jobbak támadásban, mint védekezésben

Sport, 2021.12.03

Jana Knedlíková, a cseh női kézilabda-válogatott jobbszélsője szerint szombati világbajnoki ellenfelük, a magyar csapat támadásban jobban teljesít, mint védekezésben.

"Tudjuk, hogy fiatal a keretük, de okos és erős játékosok alkotják. Szerintem más kézilabdát várhatunk a csapattól, mint amit a magyar válogatott az elmúlt években játszott. Sokkal gyorsabban játszanak, és támadásban jobbak, mint védekezésben" - nyilatkozta az MTI-nek pénteken Knedlíková, aki 2015-től öt éven át a Győri Audi ETO KC-t erősítette.

A csehek csütörtökön némi meglepetésre simán, 31-21-re kikaptak a németektől a spanyolországi világbajnokság csoportkörének első fordulójában, Llíriában. Az egy gólt szerzett jobbszélső elmondta, ekkora különbségre ő sem számított, de a németek mindenben felülmúlták őket.

"Nekünk minden nagyon nehezen ment, a németek pedig könnyedén szerezték a góljaikat" - értékelt.

Knedlíková győri színekben háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját, majd tavaly a norvég Vipers Kristiansandhoz igazolt, amellyel idén szintén BL-győztes lett. A magyarul nyilatkozó játékos úgy fogalmazott, csak jó emlékei vannak Magyarországról, ahol nagyon szép hat évet töltött és nagyon sokat tanult. Hozzátette, Norvégiában is nagyon jól érzi magát, és örül, hogy a tavalyi idényük ilyen jól sikerült.

A balátlövő Markéta Jerábková kilenc lövésből három gólig jutott csütörtökön. Mint mondta, a meccs előtt is tudták, hogy nagyon nehéz dolguk lesz, mert a németek és a magyarok a csoport esélyesei.

"Jól felkészültünk a németekből és jól is kezdtünk, de azután nagyon sokat hibáztunk az első félidőben, és a másodikban is csak egy kicsivel voltunk jobbak. El kell felejtenünk a németek elleni meccsünket, mert jól akarunk játszani a magyarokkal szemben, és győzni szeretnénk" - nyilatkozta az MTI-nek.

Jerábková 2018-tól tavalyig Érden kézilabdázott, és elárulta, mivel az volt az első külföldi klubja, nehéz időszak volt számára az a két esztendő.

"A csapattársaim kedvesek voltak, köztük olyanok is, akikkel holnap ellenfélként találkozunk a pályán" - mondta a balátlövő, aki jelenleg szintén a norvég Viperst erősíti.

A magyar-cseh mérkőzés szombaton 20.30-kor kezdődik Llíriában. A magyarok csütörtökön 35-29-re legyőzték Szlovákiát, hétfőn pedig Németország ellen zárják a csoportkört. A középdöntőbe az első három helyezett kerül.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!