Női kosárlabda Eb - A címvédő szerbekkel egy csoportban a magyarok

Sport, 2023.03.08

A címvédő szerbekkel, valamint a törökökkel és a szlovákokkal csap össze a magyar női kosárlabda-válogatott Ljubljanában a júniusi Európa-bajnokság csoportkörében.

A szlovén fővárosban rendezett szerdai sorsolást Székely Norbert együttese az erősorrend alapján a legalsó, 4-es kalapból várta Lettországgal, Németországgal és Izraellel együtt. A legjobbak közül a szerbeket kapta ellenfélül, akik két éve megnyerték a francia-spanyol közös rendezésű Eb-t.

A magyarok a D jelű kvartettbe kerültek, ami azt jelenti, hogy Ljubljanában vívják a csoportmeccseket, és továbbjutás esetén maradnak is ott, mivel a végjátéknak is a szomszéd ország fővárosa ad otthont.

"Ebből a csoportból reális célkitűzés lehet a továbbjutás" - nyilatkozta az MTI-nek Székely Norbert. "A mezőnyből négy csapat kiemelkedik, a többiek viszont nagyon közel vannak egymáshoz, a magam részéről sem elkeseredett, sem boldog nem vagyok. Annak örülök, hogy Szlovéniában játszunk, mert így több szurkoló buzdíthat bennünket a helyszínen" - tette hozzá a szakvezető.

A magyarok februárban négy győzelemmel és két vereséggel, második helyezettként zárták szereplésüket a selejtező C csoportjában, így jutottak ki a 39. női kontinenstornára, melyre június 15. és 25. között kerül sor Ljubljanában és Tel-Avivban.

Az Eb-n a négy csoportgyőztes közvetlenül bejut a nyolc közé, a másodikok és harmadikok rájátszást vívnak a negyeddöntőért, és csak az utolsó helyezettek számára fejeződik be a csoportkör végén a torna.

A magyarok legutóbb, 2021-ben nem jutottak ki az Eb-re, előzőleg pedig hetedikek lettek 2019-ben Szerbiában.

Az Eb csoportjai:

-----------------

A csoport (Tel-Aviv):
Spanyolország, Görögország, Montenegró, Lettország

B csoport (Tel-Aviv):
Izrael, Belgium, Olaszország, Csehország

C csoport (Ljubljana):
Szlovénia, Franciaország, Nagy-Britannia, Németország

D csoport (Ljubljana):
MAGYARORSZÁG, Szerbia, Törökország, Szlovákia
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!