Női kosárlabda Eb-selejtező - Hazai vereséggel kezdtek a magyarok

Sport, 2021.11.12

A magyar női kosárlabda-válogatott négy ponttal kikapott Spanyolországtól Szekszárdon az Európa-bajnoki selejtezősorozat csütörtöki nyitányán.

Női kosárlabda Eb-selejtező - Magyarország - Spanyolország Eredmény:

C csoport, 1. forduló: Magyarország-Spanyolország 62-66 (15-14, 13-19, 18-20, 16-13)
-----------------------------------------------------

A legjobb magyar dobók: Határ 22, Goree 15, Lelik 11



Székely Norbert szövetségi kapitány együttese a hatmeccses menetelés első állomásán a négyszeres Európa-bajnok spanyolokkal csapott össze, akik az idei Eb-n csak hetedikek lettek, míg a magyarok ki sem jutottak a kontinenstornára.

Az ellenfélnél hiányzott a válogatottól 314 fellépés és 20 év után nemrég elköszönt, olimpiai ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnok Laia Palau, akit a napokban elbúcsúztattak a nemzeti csapat edzőtáborában. A spanyol keret ezenkívül további három helyen változott a tokiói olimpián hatodik együttes összetételéhez képest, a kispadon pedig Lucas Mondelót az Euroliga-címvédő orosz Jekatyerinburgot is irányító Miguel Mendez váltotta.

Ami a két válogatott mérlegét illeti, a magyaroknak legutóbb 1997-ben sikerült legyőzni a spanyolokat, azóta mind a négy találkozót az ellenfél nyerte.

A szekszárdi csatában két és fél percig kellett várni az első magyar kosárra, de a 208 centis Határ Bernadettnek köszönhetően nemsokára már a hazai gárda vezetett, és Mendez mester 7-3-nál időt kért. A hatszoros Euroliga-győztes Alba Torrens révén hamarosan 9-12 állt az eredményjelzőn, majd a szekszárdi kedvenc Studer Ágnes dudaszós duplájával 15-14-ről kezdődött a második negyed. A rivális egy 6-0-s rohammal fordított, majd Lelik Réka kosarának és gólpasszának tapsolt a teltházas Városi Sportcsarnok (22-22). Torrens bedobta 15. pontját, a spanyolok bemutattak egy 11-2-es rohamot, a nagyszünetben 28-33 volt az állás.

Térfélcsere után ismét a vendégek percei következtek, akik 12 ponttal megléptek (30-42), aztán egy 10-1-es magyar szakasz következett, ekkor a honosított - és a 3x3-as válogatottban is alapembernek számító - Goree Cyesha vitte a prímet. A Székely-együttes sokadszor kapaszkodott vissza, de a túloldalon rendre érkezett ilyenkor egy demoralizáló tripla, az utolsó játékrész 46-53-ról indult. Határ és Lelik vette a hátára a csapatot, de "mínusz háromnál" két eladott labda megint az ellenfelet hozta helyzetbe. A 18 triplakísérletükből csak egyet értékesítő magyarok innen már nem tudtak újítani, így vereséggel kezdték meg az Eb-selejtezősorozatot.

A válogatott vasárnap este Izlandon lép pályára a második fordulóban.

A nemzeti csapat még a románokkal van azonos négyesben a selejtező C csoportjában. A 2023-as szlovén-izraeli közös rendezésű Eb-re a tíz győztes mellett a négy legjobb csoportmásodik jut ki.

A csoport másik mérkőzésén:
Románia-Izland 65-59 (16-14, 18-11, 19-21, 20-13)
(MTI)

Címkék

Női kosárlabda Eb-selejtező Magyarország Spanyolország

Galériánk

Női kosárlabda Eb-selejtező - Magyarország - Spanyolország Női kosárlabda Eb-selejtező - Magyarország - Spanyolország Női kosárlabda Eb-selejtező - Magyarország - Spanyolország Női kosárlabda Eb-selejtező - Magyarország - Spanyolország Női kosárlabda Eb-selejtező - Magyarország - Spanyolország Női kosárlabda Eb-selejtező - Magyarország - Spanyolország Női kosárlabda Eb-selejtező - Magyarország - Spanyolország Női kosárlabda Eb-selejtező - Magyarország - Spanyolország Női kosárlabda Eb-selejtező - Magyarország - Spanyolország
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!