TV műsor

Női kosárlabda Eb - Székely Norbert: meglepetést akarunk okozni - ELŐZETES

Sport, 2019.06.25

A csoportmérkőzéseit Nisben vívó magyar válogatott elsősorban meglepetést akar okozni a csütörtökön Szerbiában és Lettországban elrajtoló, 37. női kosárlabda Európa-bajnokságon.

"Az erőviszonyok alapján az is nagy szó, hogy kijutottunk az Eb-re, de nem lehetünk elégedettek ennyivel. Próbálunk meglepetést okozni, Európa számára ugyanis meglepetés lenne, hogy továbbjutnánk a csoportból" - kezdte elemzését az MTI-nek Székely Norbert szövetségi kapitány, kifejtve, hogy a fiatal magyar csapat mindenekelőtt az egységességében bízhat Nisben.

A szakvezető hangsúlyozta, az Eb-keret az eredményesség és a következő évek építése jegyében állt össze.

"A felkészülés során szinte kizárólag erősebb ellenfelekkel találkoztunk, mi jelenleg a világranglista 50. helyén állunk, a pénteken és szombaton bennünket legyőző fehéroroszok pedig például a tizenharmadikok" - tette hozzá Székely Norbert.

A válogatott hét felkészülési meccsből csak egyet nyert meg, a prágai négyes tornán a bosnyákok ellen.

A szerbiai Európa-bajnokságon a magyar válogatott csütörtökön a szlovénokkal, pénteken az olaszokkal, vasárnap pedig a törökökkel találkozik Nisben.

A C csoport győztese - legnagyobb eséllyel Törökország - közvetlenül bejut az Eb negyeddöntőjébe, a második és harmadik csapat pedig jövő kedden nyolcaddöntőt vívhat Belgrádban. A kvartett utolsó helyén végzett válogatott viszont befejezi a szereplését.

A nemzeti együttes két éve, a csehországi Eb-n egy győzelemmel és három vereséggel a nyolcaddöntőig jutott, és a 12. helyen zárt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!