Női kosárlabda Eb - Szlovén győzelem a magyar csoportban

Sport, 2019.06.28

Szlovénia küzdelmes mérkőzésen legyőzte pénteken Törökországot a szerb-lett rendezésű női kosárlabda Európa-bajnokság második fordulójában, ezzel továbbra is nyílt a csata a magyar érdekeltségű nisi csoportban.

Eredmény:

C csoport, 2. forduló:
Szlovénia-Törökország 62-55 (14-14, 16-15, 16-18, 16-8)
---------------------------------------------------------

Legjobb dobók: Oblak 18, Prezelj 13, Evans 10, illetve Stokes 17, Cakir 13, Alben 13


Az előzetesen csoportfavoritnak tartott törökök csütörtökön meglepetésre kikaptak az olaszoktól, a szlovénok pedig a magyar válogatottal szemben maradtak alul a nyitónapon. A pénteki folytatás előtt nagy számolgatás zajlott a nemzeti együttesnél, mivel sok múlt a szlovén-török meccsen: török győzelem esetén biztos lett volna a magyar továbbjutás, szlovén sikernél viszont még bármi előfordulhatott a folytatásban.

A 16 órakor kezdődött találkozó ennek megfelelően feszült és izgalmas küzdelmet hozott, egyik fél sem vezetett nyolc pontnál többel. A szlovénok az Euroliga-bronzérmes USK Prahát erősítő, 18 pontos Teja Oblak vezetésével végül legyűrték riválisukat, és megszerezték első győzelmüket az Eb-n.

Mindez azt jelenti, hogy ha a kora esti összecsapáson Székely Norbert együttese az olaszokat is megveri, akkor már biztosan csoportelső lesz, így nyolcaddöntőt sem kell vívnia, hanem közvetlenül bejut a belgrádi negyeddöntőbe. Olasz siker esetén viszont még teljesen nyílt a csoport végkimenetele, mivel hármas "körbeverésnél" még ki is eshetnek a magyarok.

A magyar-olasz találkozó 18.30 órakor kezdődik a Cair Sportcsarnokban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!