Női kosárlabda Eb - Visszafogott érdeklődés Nisben

Sport, 2019.06.26

Egyelőre visszafogott érdeklődés övezi a csütörtökön elrajtoló női kosárlabda Európa-bajnokságot a C csoportnak otthont adó Nisben.

Szerbia harmadik legnagyobb városában - amely 230 kilométerre délre fekszik Belgrádtól - nincs különösebb jele annak, hogy a 185 ezres lélekszámú település kontinenstornát rendez. A csapatok szálláshelyein, illetve a Cair Sportcsarnokon kívül sehol sem láthatók a nemzetközi szövetség (FIBA) és az Eb logói, zászlói, plakátjai, az utcák fölé kifeszített molinókon inkább a közelgő kétnapos utcafesztivált és a színházi rendezvénysorozatokat hirdetik.

A FIBA illetékeseinek a dolgát nehezíti, hogy Nagy Konstantin római császár szülővárosában - akiről a helyi repülőteret is elnevezték - ritka vendég a nemzetközi kosárlabda, ugyanis a KK Konstantin férfi csapata jelenleg csak a szerb másodosztályban szerepel, emellett a csarnok főként kézi- és röplabdamérkőzéseknek ad otthont. Már csak azért is hálátlan feladat a szurkolók becsábítása, mert a házigazda szerb kosárválogatott 300 kilométerrel arrébb, a nagybecskereki D csoportban lép pályára az Eb-n.

Ami a nisi arénát illeti, a négyezer férőhelyes, 2011-ben felújított létesítményben - melyben 2012-ben férfi kézilabda Eb-csoportkört is rendeztek - egy nappal a rajt előtt még kezdetleges állapotok uralkodtak. Az amúgy lelkes önkéntesek nem sok útbaigazítást tudnak adni, ellentmondásos információk zavarják össze a válogatott stábokat és az újságírókat, és sok kérdésnél még a FIBA illetékesei is tanácstalanok.

A szervezőknek aligha lesz sok dolguk, mivel reklám és érdeklődés híján várhatóan nem lesz telt ház a Cair Sportcsarnokban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!