Női kosárlabda EK - Tizenkét pontos szekszárdi hátrány a rájátszásban

Sport, 2023.12.13

A TARR KSC Szekszárd hazai pályán 12 ponttal kikapott a spanyol Gironától szerdán a női kosárlabda Európa Kupa rájátszásában, a párharc első mérkőzésén.

Eredmény:

rájátszás a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés:
TARR KSC Szekszárd-Girona (spanyol) 77-89 (21-27, 22-19, 13-28, 21-15)
----------------------------------------------------------------------
A magyar csapat legjobb dobói: Westbeld 16, Monroe 12, Stanacev 12



A csoportkört 3/3-as győzelem/vereség mérleggel befejező szekszárdiak a 32-es mezőny 28. csapataként az ötödik kiemelt Gironával kerültek össze, amely veretlen az Európa Kupában. Az előző szezonban még mindkét gárda az Euroligában szerepelt.

A találkozó másfél órás csúszással kezdődött el, mert az esős időjárás miatt víz csöpögött a pályára. Djokics Zseljko vezetőedző tanítványai az idén az utolsó hazai mérkőzésükön léptek pályára, mivel az EK-ban és az NB I-ben is már csak egy-egy idegenbeli meccs vár rájuk 2023-ban.

A szerdai meccsen a hazaiak csak 3-2-ig vezettek, a 6. percben viszont már 11 pontos hátrányban voltak. A különbség már 15 pontra is nőtt, ám a tolnaiak a szerb Aleksandra Stanacev révén hat pontra csökkentették a távolságot a nyitónegyed végére. A folytatásban még jobban rákapcsolt a KSC, és 32-31-nél átvette a vezetést. A nagyszünetben ugyanakkor 43-46 volt az állás.

Térfélcsere után eldőlt a mérkőzés, mivel öt hazai pontra 13 érkezett a túloldalon, az újabb tetemes előny pedig megnyugtatta a katalán együttest. Az amerikai Kathryn Westbeld és Jacinta Monroe hiába próbálta meg felzárkóztatni csapatát, az 56-74-ről rajtoló zárószakaszban már csak a spanyol siker mértéke volt kérdéses. A 12 pontos hátrányba került Szekszárd legjobbja Westbeld volt 16 ponttal.

A nehéznek ígérkező visszavágóra egy hét múlva kerül sor Gironában, a továbbjutó a legjobb 16 között folytatja.

Az EK másik magyar csapata, az NKA Universitas Pécs csütörtökön, szintén hazai pályán kezdi meg rájátszásos párharcát a brit Caledonia Gladiators ellen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!