Női kosárlabda EK - Továbbjutott a DVTK

Sport, 2021.01.22

Az Aluinvent DVTK Miskolc 11 ponttal legyőzte a házigazda Ormanspor Genclik csapatát pénteken a női kosárlabda Európa Kupa ankarai csoporttornájának harmadik fordulójában.

Az összecsapás első három negyede után döntetlen volt az állás, ám a vendégek jó hajrával a maguk javára fordították a találkozót, amelyen az amerikai Keyona Hayes a mezőny legjobbjaként 34 pontot és 19 lepattanót szerzett.

A miskolciak kedden az izraeli Ramla csapatától 80-61-re kikaptak, de csoportmásodikként így is a nyolcaddöntőbe jutottak.

A DVTK az eredetileg tervezett három helyett csak két meccset vívott Törökországban, a múlt héten a svéd Umea koronavírus-fertőzések miatt visszalépett.

Pénteken a magyar együttesek közül a Cegléd, a Szekszárd és a Győr is pályára lép, utóbbi kettő egymás ellen.

A keddtől péntekig tartó csoporttornákról az első két helyezett jut az EK legjobb 16 csapata közé, a nyolcaddöntőket és a negyeddöntőket is buborékokban rendezik meg március 16-18-án.


Eredmény (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):

Női Európa Kupa, 3. forduló:

B csoport (Ankara): Ormanspor Genclik (török)-Aluinvent DVTK Miskolc 82-93 (23-28, 19-15, 20-19, 20-31) A csoport végeredménye: 1. Ramla (izraeli) 2 győzelem/0 vereség, 2. DVTK 1/1, 3. Genclik 0/2


később:

C csoport (Antalya): VBW CEKK Cegléd-Adana BK (török) 17.00 A csoport (Győr): Atomerőmű KSC Szekszárd - Uni Győr MÉLY-ÚT 20.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!