Női kosárlabda Euroliga - A DVTK ismét legyőzte a Schiót

Sport, 2023.12.20

A DVTK házigazdaként 73-69-re legyőzte a sérült Juhász Dorkát nélkülöző olasz Famila Schiót szerdán a női kosárlabda Euroliga csoportkörének tizedik fordulójában, ezzel újabb nagy lépést tett a negyeddöntőbe jutás felé.



Eredmény, csoportkör, 10. forduló, A csoport:
DVTK Hun-Therm - Beretta Famila Schio (olasz) 73-69 (20-16, 25-16, 17-21, 11-16)
------------------------------------------------------------------


A két csapat idén már harmadszor találkozott egymással, a DVTK januárban házigazdaként két, október közepén idegenben négy ponttal legyőzte az olaszokat. A miskolciak közül ezúttal Kányási Veronika, Oláh Fruzsina és Vég-Dudás Anna hiányzott.

Alig telt el négy perc, amikor az olaszok időt kértek, mert a magyar bajnoki listavezető sorozatban háromszor talált be. A folytatásban is felváltva vezettek a csapatok, majd az első negyed végén a valamivel pontosabban célzó borsodiak elléptek hat ponttal. A második felvonásban Milica Jovanovic és Monika Grigalauskyte pontjaival tartotta előnyét az egyre hatékonyabban védekező DVTK. A litván légiós az ellenfél időkérése után triplát dobott, majd Ana Tadic remeklésének, illetve Aho Nina gólpasszainak köszönhetően a tíz pontot is meghaladta a különbség.

Az olaszokat számos labdaeladásra kényszerítő Diósgyőr a nagyszünetben 13 ponttal vezetett. A harmadik negyed első felében csak kétszer talált be, de mivel mindkettő tripla volt, nem okozott nagy problémát, hogy egyre masszívabban védekezett a Schio. Hét pontra sikerült felzárkózniuk a vendégeknek, akiknek a lendülete a negyedik játékrész elején sem tört meg. A hazaiak szinte minden dobásukat kihagyták, és bár a nagyszünet előtt még 15 ponttal vezettek, a végső dudaszó előtt négy és fél perccel már csak kettő volt az előnyük.

Ekkor a remekül küzdő DVTK egy duplával és egy triplával lélegzetvételnyi előnyhöz jutott, és ezt a végjátékban keveset hibázva, taktikus játékkal növelni is tudta (72-62). Az olaszok utoljára 14-13-nál vezettek.

Jovanovic 17, Tadic 15, Kaila Charles 12, Darcee Garbin tíz ponttal járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Arella Guirantes 16-ot dobott.

A nyolc győzelemmel és két vereséggel álló miskolciak január 10-én Bernáth Réka csapata, a lengyel bajnok Polski Cukier AZS UMCS Lublin otthonában folytatják nemzetközi szereplésüket. Szerdán a Lublin - Bernáth nélkül - 88-58-ra kikapott a Sepsiszentgyörgy vendégeként. A hazaiaknál Gereben Lívia 26 perc alatt hat pontot és két lepattanót szerzett, illetve három gólpasszt adott.

"Az első félidőben nagyon jól végrehajtottuk azokat a dolgokat és taktikai elemeket, amiket a mérkőzés előtt megbeszéltünk, ez ki is ütközött az eredményben, különösen a második negyedben" - nyilatkozta a meccs után Völgyi Péter vezetőedző. Hozzátette, a térfélcsere után fokozatosan felzárkózott a Schio, és bár a vezetést nem tudta átvenni, számos kellemetlen percet okozott csapatának.

"Szerencsére a kritikus helyzetekben mindig jött egy-egy pillanat, amikor a mi javunkra billent a mérleg" - vélekedett.

A szakember hangsúlyozta, nagyon büszkék az Euroligában elért 8-2-es mérlegükre és a bajnokságban szerzett kilenc győzelemre.

"Ennél rosszabb őszünk sose legyen. Nagyon remélem, hogy az előttünk álló tavasz is legalább ilyen sikeres lesz számunkra" - mondta Völgyi.

A Győr csoportjában Kiss Virág három pontot és öt lepattanót szerzett a török CBK Mersin színeiben, amely otthon 70-54-re kikapott a francia Villeneuve d'Ascq LM együttesétől.


További eredmény:

B csoport:
USK Praha (cseh)-SERCO Uni Győr 75-71 (14-19, 25-12, 20-24, 16-16)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!