Női kosárlabda Euroliga - Döntőben a Jekatyerinburg

Sport, 2021.04.16

Elsőként a legutóbbi bajnok Jekatyerinburg jutott a fináléba a női kosárlabda Euroliga isztambuli négyes döntőjében.

A péntek délutáni elődöntőben az orosz elitalakulat - amely veretlenül jutott a négy közé - a házigazda Fenerbahcéval csapott össze. A törökök keményen tartották magukat az első félidőben, főként az idény legjobbjai közé beválasztott ukrán Alina Jagupova révén. A túloldalon a magyar válogatottban is szerepelt Quigley Allie vitte a prímet, aki a nagyszünetig egymaga 21 pontot szórt.

A térfélcseréig kialakult hatpontos jekatyerinburgi előny az utolsó negyedre is megmaradt. Ekkor már mindkét oldalon csak légiósok voltak a pályán, az oroszoknál beleerősített az egyaránt olimpiai és világbajnok amerikai Brittney Griner és Breanna Stewart is, így ismét tíz pont lett a különbség. Három és fél perccel a vége előtt azonban 79-79 állt a nagyórán, majd az izgalmas hajrából az uráliak jöttek ki jobban. A mérkőzés legjobbja Quigley lett 27 ponttal.

A Jekatyerinburg vasárnap sorozatban harmadik bajnoki címét gyűjtheti be, miután 2018-ban és 2019-ben Sopronban aranyérmet szerzett, tavaly pedig a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt az idény.

A második elődöntő a Sopron Basket és a spanyol Salamanca között 20 órakor kezdődik a Volkswagen Arenában.


Eredmény, elődöntő:
Jekatyerinburg (orosz)-Fenerbahce (török) 88-84 (22-21, 33-27, 13-13, 20-23)

később:
Sopron Basket-Salamanca (spanyol) 20.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!