Női kosárlabda Euroliga - Gáspár Dávid: fájó ez a vereség

Sport, 2023.02.24

Fájó vereségről beszélt Gáspár Dávid vezetőedző, miután a címvédő Sopron csütörtökön meglepetésre 62-59-re kikapott odahaza a sereghajtó a francia Landes-tól a női kosárlabda Euroliga 13. fordulójában, így még nem biztosította helyét a negyeddöntőben.

A magyar bajnok számára a folytatás a legjobb nyolcban jövő szerdán, Schióban dől el, az alapszakasz zárásán. A B csoportban - amelyből még egyik gárda sem jutott tovább - hármas holtverseny alakulhat ki akkor is, ha nyernek a magyarok Olaszországban, és akkor is, ha alulmaradnak. A sorrendet nagyban befolyásolja majd a Salamanca-Girona spanyol csata kimenetele.

"Borzasztóan fájó ez a vereség" - kezdte összegzését Gáspár Dávid a klub honlapján. "Készültünk, nagyon akartuk ezt a meccset. A két félidőben más és más problémákkal küszködtünk, de ezek egyike sem fér bele. Az első 20 percben védekezésben vétettünk rengeteg hibát, majd ezen javítottunk, de a Landes ennek ellenére sok extra, kézen keresztüli dobást értékesített. Támadásban viszont az első két negyedben a kihagyott ziccerek ellenére is 38 pontot dobtunk, majd az utolsó negyedben csak hetet. Az a csapat, amely ennyi hibát elkövet egy mérkőzésen, az nem érdemel győzelmet."

A szakember kifejtette, csapata nem játszott jó ritmusban, és végig görcsös volt.

"Ezzel együtt biztos vagyok benne, és ezt is beszéltük meg a mérkőzés után az öltözőben, hogy a rájátszásos helyért küzdünk az Euroligában, ahol egy mérkőzés van hátra, és mindent el fogunk követni a továbbjutásért. Szeretnénk a következő meccsen sokkal jobb játékot nyújtani" - tette hozzá.

A csapatkapitány Fegyverneky Zsófia közölte, nem tudtak a jó védekezésre támaszkodni, ami az egész mérkőzésre rányomta a bélyegét.

"Kulcsszituációkban nem tudtunk kosarat dobni, főleg a végjátékban, és sok ziccert hibáztunk. Ezek az Euroligában nem férnek bele" - jelentette ki a 38 éves játékos.

A B csoport állása:

-------------------
1. Mersin (török) 22 (917-879), 2. Schio (olasz) 22 (944-913), 3. Salamanca (spanyol) 21 (938-856), 4. SOPRON BASKET 21 (874-807), 5. Girona (spanyol) 20, 6. DVTK-HUN-THERM 19, 7. Landes (francia) 16, 8. Mechelen (belga) 15Az utolsó forduló programja, szerda:

-----------------------------------
Mersin-Mechelen 17.00
Schio-SOPRON BASKET 19.30
Landes - DVTK-HUN-THERM 19.30
Salamanca-Girona 20.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!