Női kosárlabda Euroliga - Gáspár Dávid: rákanyarodunk a Lyonra

Sport, 2021.03.12

Gáspár Dávid vezetőedző szerint a Sopron Basket pénteken kezdi meg a célirányos felkészülést a női kosárlabda Euroliga jövő heti negyeddöntőjére, melynek során a francia Lyont fogadja.

A magyar bajnokcsapat mestere az MTI-nek adott interjúban elsőként a hazai és nemzetközi szezon eddigi részére tekintett vissza, melyben a zöld-sárgák 31 győzelem mellett egyszer sem kaptak ki.

"Eddig úgy alakulnak a dolgok, ahogy megdolgoztunk értük. Rengeteget tettünk azért, hogy most itt tartunk. Örülök, hogy megtérült a sok befektetett munka. Ezzel együtt nem szeretnék semmiféle megnyugvást sugallni a lelkekben, mert még messze van az út vége" - fejtette ki a tréner. "Az edzői szakmához hozzátartozik, hogy periódusokat, ciklusokat határozunk meg, és abban tűzünk ki részcélokat. Az idény során minden szakasznak megvoltak a kitűzött céljai, például az első Euroliga-buboréknak, aztán a másodiknak a Galatasaray ellen, vagy a bajnokságban amikor láttuk, hogy a következő meccseken kikből kell felkészülni."

Gáspár Dávid elmondta, a legtöbb problémát a koronavírus-járvány okozta, amely egy időre alaposan megtizedelte a keretet.

"A legnehezebb időszak az volt, amikor a megbetegedések miatt ősszel alig voltak játékosok az edzéseken, és ebből a helyzetből kellett újra felépíteni, összegyúrni a csapatot. A vírus leépítette az izomzatot és az állóképességet, no meg a meccshiány is okozott problémákat" - idézte fel a novemberi állapotokat a szakember. "Ezek után minden várakozást felülmúlt, hogy 6/0-ás győzelmi mérleggel zártuk az Euroliga alapszakaszát. Így persze még értékesebbnek tűnik az idénymutatónk, a 31/0 csakugyan jól fest".

Ami a jövő heti Euroliga-negyeddöntőt illeti, Gáspár Dávod közölte, az elmúlt hetekben is voltak olyan periódusok, amikor a Lyonra koncentráltak, de a figyelmük legnagyobb részét az NB I és a Magyar Kupa kötötte le.

"Voltak olyan gyakorlatok és játékhelyzetek, amelyeket a Lyonra készítettünk elő, emellett figyelemmel követjük e mérkőzéseiket, feltérképezzük a játékukat, videoanyagokat nézünk. Mától fogunk a Lyonra kanyarodni, és keddig elég lesz az idő arra, hogy taktikailag felkészüljünk rájuk. Annyit már tudunk róluk, hogy individuális szempontból ők veszélyesebbek, mint a szintén francia Bourges vagy Landes, amelyekkel a csoportkörben találkoztunk. A Lyon rengeteg jó játékosból tevődik össze, akik külön-külön is el tudnak dönteni meccseket, nekünk viszont kitartónak és következetesnek kell lennünk abban, hogy - mivel két mérkőzésről van szó - nyolc negyeden át megvalósuljon a játékstílusunk" - mondta Gáspár.

A soproni négycsapatos, oda-visszavágós rendszerű tornára szerdától péntekig kerül sor zárt kapuk mögött. Ennek során a hazaiak a Lyonnal csapnak össze kétszer, a viadal másik két résztvevője a legutóbbi, 2018/19-es kiírásban első Jekatyerinburg, valamint a szintén orosz Kurszk lesz.

A Sopronban és párhuzamosan Salamancában zajló párharcok győztesei jutnak az Euroliga négyes döntőjébe, amelyre április 16. és 18. között kerül sor.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!