Női kosárlabda Euroliga - Kikapott, de továbbjutott a címvédő Sopron

Sport, 2023.03.01

A címvédő Sopron kikapott az olasz Schio vendégeként a női kosárlabda Euroliga 14., utolsó fordulójában, de csoportnegyedikként így is továbbjutott a negyeddöntőbe.

Eredmény:

14. (utolsó) forduló, B csoport:
Schio (olasz)-Sopron Basket 81-50 (21-16, 15-13, 27-15, 18-6)
-------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Brooks 13, Magbegor 11



A magyar bajnok úgy érkezett Schióba, hogy csak győzelem esetén végez biztosan a B csoport első négy helyezettje között, azaz kerül tovább a negyeddöntőbe. Vereség esetén viszont nem a saját kezükben volt a 8/5-ös győzelmi mérleggel álló soproniak sorsa, mivel a párhuzamosan zajló Salamanca-Girona spanyol rangadó eredményét is figyelniük kellett. E szerint a forgatókönyv szerint ha ott a vendég Girona győz, akkor a magyar csapat búcsúzik az Euroligától, salamancai siker esetén pedig a negyedik - még továbbjutó - helyen zár a Sopron.

Derűlátásra adott okot mindenekelőtt az, hogy decemberben a magyarok 80-61-re nyertek odahaza, a Novomatic Arénában.

Szerdán Gáspár Dávid együttese 9-7-es vezetés után hátrányba került, és az olaszok kilenc ponttal elhúztak a nyitónegyedben. A folytatásban a szerbekkel kétszeres Európa-bajnok Jelena Brooks révén egy pontra felzárkóztak a vendégek, de innentől újra a hazaiak akarata érvényesült, a nagyszünetben 36-29 állt az eredményjelzőn.

Térfélcsere után 13 pontra nőtt a különbség, és a 27-15-re megnyert harmadik szakasszal a Schio gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. A 63-44-ről induló utolsó játékrészre már nem maradtak izgalmak, a zöld-sárgák váratlanul sima vereséget szenvedtek.

A Sopron 8/6-os mutatóval fejezte be az alapszakaszt, és - mivel a Salamanca legyőzte a Gironát -, a csoport negyedik helyezettjeként továbbjutott a negyeddöntőbe. Ott az A jelű nyolcast megnyerő török Fenerbahce vár a magyarokra, az egyik fél második sikeréig tartó párharc március 14-én kezdődik Isztambulban.

A csoport további mérkőzésein:

---------------------------------
Mersin (török)-Mechelen (belga) 69-62
Landes (francia) - DVTK-HUN-THERM 72-63
Salamanca (spanyol)-Girona (spanyol) 74-63



A B csoport végeredménye:

--------------------------
1. (és negyeddöntős) Mersin 24 pont, 2. (és negyeddöntős) Schio 24, 3. (és negyeddöntős) Salamanca 23, 4. (és negyeddöntős) SOPRON BASKET 22, 5. Girona 21, 6. DVTK-HUN-THERM 20, 7. Landes 18, 8. Mechelen 16



Az A csoport végeredménye:

-----------------------------
1. (és negyeddöntős) Fenerbahce (török) 26 pont, 2. (és negyeddöntős) USK Praha (cseh) 24, 3. (és negyeddöntős) Valencia (spanyol) 23, 4. (és negyeddöntős) Bourges (francia) 22, 5. Polkowice (lengyel) 22, 6. Bologna (olasz) 19, 7. ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 17, 8. Olimpiakosz (görög) 15



A negyeddöntő párosítása:

--------------------------
Mersin-Bourges
Schio-Valencia
USK Praha-Salamanca
Fenerbahce-SOPRON BASKET
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!