Női kosárlabda Euroliga - Kikapott és már nem juthat tovább a DVTK

Sport, 2023.02.22

Az újonc DVTK hazai pályán kikapott szerdán a spanyol Salamancától a női kosárlabda Euroliga 13. fordulójában, ezzel eldőlt, hogy már nem juthat tovább a negyeddöntőbe.

Eredmény, 13. forduló, B csoport: DVTK HUN-Therm - Salamanca (spanyol) 61-70 (17-20, 20-23, 11-18, 13-9)
-----------------------------------------------------------------------
A magyar csapat legjobb dobói: Bernáth 16, Guirantes 12, Aho 10



A DVTK a válogatott szünet miatt több mint háromhetes kihagyást követően folytatta első idényét az Euroligában, méghozzá ismét spanyol riválissal szemben. Január végén Völgyi Péter együttese ugyancsak odahaza 74-56-ra kikapott a Gironától, ezúttal pedig az előző szezonban bronzérmes Salamanca érkezett Miskolcra. A hazaiak a B csoport hatodikjaként, 6/6-os győzelmi mutatónál tartottak, míg az ellenfél 7/5-tel az ötödik helyen állt, épphogy lemaradva a negyeddöntőt jelentő pozíciótól.

A két gárda spanyolországi összecsapásán 94-52-re a Salamanca bizonyult jobbnak decemberben.

A DVTK Arénában a házigazdák hamar hátrányba kerültek a nyitónegyedben, majd a válogatott Kányási Veronika hármasával 16-14-nél vezettek először. A folytatásban kiütközött, hogy az ellenfél a mezőny legjobban triplázó csapata, a második játékrész elején már négy távoli kosárnál tartott. A vendégek a 15. percre 12 ponttal elhúztak, ekkor Bernáth Réka főszereplésével egy 7-0-s diósgyőri roham következett, a nagyszünetben pedig 37-43 volt az állás.

Térfélcsere után két hazai pontra 14 érkezett a túloldalon, és 18 pontos különbségnél gyakorlatilag idő előtt eldőlt a találkozó. A rivális lendülete a 48-61-ről induló zárószakaszban valamelyest alábbhagyott, így a Puerto Ricó-i válogatottal az őszi világbajnokságon is szerepelt Ariella Guirantes révén ismét tíz ponton belülre került a Völgyi-csapat (52-61). Ennél közelebb azonban már nem sikerült a Salamanca közelébe férkőzni, így a magyarok elszenvedték hetedik vereségüket az Euroliga-szezonban.

A DVTK már nem érhet oda a B csoportban a negyeddöntőt jelentő első négy hely valamelyikére, és az alapszakasz jövő szerdai zárásán a francia Landes csarnokában fejezi be a nemzetközi idényt.

Később:

A csoport:
Bologna (olasz)-Atomerőmű KSC Szekszárd 20.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!