Női kosárlabda Euroliga - Negyedik lett a Sopron

Sport, 2021.04.18

A Sopron Basket fordulatos találkozón 64-58-ra kikapott a török Fenerbahcétól a női kosárlabda Euroliga isztambuli négyes döntőjének a vasárnapi bronzmérkőzésén, így negyedikként zárt.    



Eredmény, bronzmérkőzés:
Fenerbahce (török)-Sopron Basket 64-58 (22-9, 14-22, 11-15, 17-12)
--------------------------------------------------------------------
A magyar csapat pontszerzői: Brooks 21, Krajisnik 17, Walker 7, January 5, Fegyverneky 3, Czukor 3, Határ 2



A negyedik Final Fourjukban szereplő soproniak a pénteki elődöntőben remek első félidő után 72-61-re kikaptak a spanyol Salamancától, így a vasárnapi helyosztókon a bronzcsatában voltak érdekeltek a járványhelyzet miatt üres Volkswagen Arenában. A 13-szoros magyar bajnok számára rossz hírt volt, hogy az év védőjátékosává választott Gabby Williams sérülés miatt nem állt rendelkezésre.

A Fenerbahce az idény legjobbjává választott ukrán Alina Jagupova révén 9-1-gyel kezdett, Gáspár Dávid vezetőedző együttese - nyolc perc alatt csak öt pontot hozott össze. A házigazdák már a nyitónegyedben 13 pontos előnyre tettek szert, ekkor az ex-soproni Kayla McBride is megvillant néhányszor.

A folytatásban a negyedik török triplával 18 pontra nőtt a különbség, majd Czukor Dalma bedobta az első magyar hármast. Ettől mintha beindult volna a magyar gépezet, fokozatosan csökkent a távolság, miközben az olimpiai bronzéremes és Európa-bajnok szerb Jelena Brooks és az amerikai Briann January is elkapta a fonalat. A nagyszünetben már csak 36-31-re vezettek az isztambuliak.

Térfélcsere után a szerb Tina Krajisnik remeklésével két pontra olvadt a hátrány (40-42), és megmaradt a magyarok lendülete, akik nem hagyták a túloldalon kibontakozni Jagupovát. A 46-47-ről induló zárószakaszban a zöld-sárgáknak három labdájuk is volt ahhoz, hogy átvegyék a vezetést, de a törökök két hármassal lehűtötték a kedélyeket. Gáspár Dávid időkérésekkel próbálta megfékezni a 0-10-es hazai rohamot, de négy perccel a vége előtt 49-59 állt az eredményjelzőn. Egy 5-0-ás sorozat újra visszahozta a soproni reményeket, de Jasmine Thomas triplája ismét az ellenfélnek kedvezett. A hajrá így már nem alakult szorosan, a magyarok remekül helytállva végül alulmaradtak a bronzcsatában.

A Sopron negyedik Final Fourjában - egy ezüst mellett - harmadszor küzdhetett a harmadik helyért, és ezúttal is kikapott.


később:

döntő:
Jekatyerinburg (orosz)-Salamanca (spanyol) 18.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!