Női kosárlabda Euroliga - Négyes döntőben a Sopron

Sport, 2019.03.08

Az előző idényben ezüstérmes Sopron győzött a francia Bourges vendégeként pénteken a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjének második mérkőzésén, ezzel 2-0-ra megnyerte a párharcot, és ismét bejutott a négyes döntőbe.

Eredmény:

negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Bourges (francia)-Sopron Basket 64-74 (18-19, 11-15, 16-17, 19-23)
------------------------------------------------------------------------
A magyar csapat legjobb dobói: Jovanovic 18, Crvendakic 16, Dupree 13, Turner 8, Zahui 8

Továbbjutott: a Sopron, 2-0-s összesítéssel.



A friss Magyar Kupa-aranyérmes és az NB I-bem alapszakaszgyőztes Sopron a pályaelőnyt kihasználva érkezett Bourges-ba az egyik fél második sikeréig tartó párharc folytatására, miután kedden óriási csatában 66-65-re nyert a Novomatic Arénában.

A pénteki mérkőzést remekül kezdte a magyar csapat, több lepattanót szedett ellenfelénél, és főként a szerb Tina Jovanovic révén előnnyel zárta a nyitónegyedet. A házigazdák a folytatásban sem tudták lerázni Roberto Iniguez együttesét, és a kemény védekezést jelzi mindkét oldalon, hogy a második játékrészben négy perc alatt csak öt pont született. A nagyszünetig a szintén szerb Aleksandra Crvendakic vitte a prímet a vendégeknél, így 20 perc elteltével 29-34 volt az állás.

Térfélcsere után a Sopron már 11 ponttal elhúzott (36-47), majd beleerősített Olivier Lafargue együttese, és legjobbja, Marine Johannes kosaraival az utolsó játékrész 45-51-ről indult. Ekkor a magyar bajnok még mindig csak egy triplánál tartott. A Bourges mindent egy lapra feltéve rohamozott, de Crvendakic hármasával 57-68 állt a nagyórán három perccel a vége előtt, majd 15 pontra meglépett a Sopron. A hajrára már teljesen szétesett a francia gárda, így a Sopron 2-0-ra megnyerte a negyeddöntőt, és 2009, illetve 2018 után harmadszor bejutott a Final Fourba.

A sorozat végjátékára április 12. és 14. között kerül sor az egyik résztvevő csapat otthonában.

A másik három negyeddöntő ugyancsak két mérkőzésig tartott: a címvédő Jekatyerinburg, a szinté orosz Dinamo Kurszk és a cseh USK Praha is idegenbeli sikerrel harcolta ki a négyes döntőt.

További eredmények:

----------------------
Riga (lett)-Jekatyerinburg (orosz) 55-77

Továbbjutott: a Jekatyerinburg, 2-0-s összesítéssel.
Polkowice (lengyel)-Dinamo Kurszk (orosz) 77-81

Továbbjutott: a Kurszk, 2-0-s összesítéssel.
Fenerbahce (török)-USK Praha (cseh) 65-77

Továbbjutott: a Praha, 2-0-s összesítéssel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!