Női kosárlabda Euroliga - Nem jutott négyes döntőbe a DVTK

Sport, 2024.03.06

A DVTK HUN-Therm nem jutott be a női kosárlabda Euroliga négyes döntőjébe, mivel szerdán a negyeddöntő harmadik, utolsó mérkőzésén 73-58-ra kikapott a vendég francia Villeneuve d'Ascq együttesétől, ezzel elveszítette a párharcot.

A sorsdöntő, teltházas csatában a hazaiak egyszer sem vezettek, összességében sokkal gyengébben dobtak, mint a rivális, amely a játék legtöbb elemében felülkerekedett.

A negyeddöntős párharcot 2-1-re nyerte a francia csapat, miután két hete kikapott Miskolcon, egy hete viszont saját közönsége előtt kiegyenlített.

A Final Fourra április 12. és 14. között kerül sor az egyik résztvevő otthonában. A női Euroliga négyes döntőjében magyar részről eddig csak a pécsi és a soproni klub járt.


Eredmény, negyeddöntő, 3. mérkőzés:
DVTK HUN-Therm - Villeneuve d'Ascq (francia) 58-73 (15-23, 11-15, 18-18, 14-17)
-------------------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Lelik 12 pont, Charles 11, Jovanovic 9, Aho 8

Továbbjutott: a Villeneuve d'Ascq, 2-1-es összesítéssel.



Völgyi Péter vezetőedző együttese a klub fennállásának talán legfontosabb mérkőzésére készült, melyen története során először kerülhetett volna be az Euroliga négyes döntőjébe.

A negyeddöntő két héttel ezelőtti nyitányán a miskolciak főként az amerikai Kaila Charles 18 és Lelik Réka 16 pontjával 78-66-ra verték az észak-franciákat, akik egy héttel később odahaza 63-59-cel egyenlítettek. Február 21-én először telt meg a több mint háromezer férőhelyes DVTK Aréna, és már a sorsdöntő harmadik csata előtt is tudni lehetett, hogy minden jegy elkelt a csarnokba.

Az NB I éllovasa szombaton felvezetésként 63-53-ra verte a vendég Vasas Akadémiát, 16. mérkőzését is megnyerve a bajnoki idényben. A Lille mellett honos ellenfél ugyanaznap 72-64-re legyőzte a Charnay-t, és 18 forduló után listavezető a francia pontvadászatban.

A mindent eldöntő ütközetet sokkal jobban kezdte a vendégegyüttes, amely egy 12-0-s rohammal nyitott, a DVTK pedig négy és fél perc elteltével szerzett először pontot. A negyed második fele már inkább a hazaiaké volt, igaz, a franciák egyre többet hibáztak, így végül nyolc pontra csökkent a miskolciak hátránya. A következő 10 percet jól kezdte a DVTK, de a Villeneuve d'Ascq hamar váltani tudott, és a hazai játékosok hibáit is kihasználva 11 pontosra növelte a különbséget, mely a nagyszünetig 12-re nőtt.

A folytatásban egyre komolyabbá vált a küzdelem, megszaporodtak a faultok is, de a miskolciaknak sikerült 10 ponton belülre kerülniük, sőt, négy és fél perccel a negyed vége előtt hat pontra csökkent a különbség. A hátralévő idő nagy része kapkodó játékkal telt mindkét oldalon, sok volt a dobóhiba, de végül ebből is a franciák jöttek ki jobban, s a zárónegyed előtt megint 12 ponttal vezettek.

Az utolsó 10 percben ismét sokat hibáztak a DVTK kosarasai, akiknek hat perc alatt kellett volna ledolgozni 14 pontos hátrányt, két perccel a lefújás előtt viszont ebből még mindig megmaradt 13. A dudaszóig végül nem sikerült közelebb kerülni az ellenfélhez, amely a látottak alapján összességében megérdemelten aratott 15 pontos különbségű sikert.


További eredmény:
Mersin (török)-Zaragoza (spanyol) 86-63 - a 2-1-es összesítéssel továbbjutó törököknél Kiss Virág 10 ponttal zárt

később:
USK Praha (cseh)-Schio (olasz) 19.00

A címvédő Fenerbahce korábban 2-0-ra verte Határ Bernadett csapatát, a spanyol Salamancát.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!