Női kosárlabda Euroliga - Szekszárdi vereség Bolognában

Sport, 2023.02.22

A továbbjutásról már lemaradt Szekszárd harminc ponttal kikapott az olasz Bologna vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga 13. fordulójában.



Eredmény, 13. forduló, A csoport: Bologna (olasz)-Atomerőmű KSC Szekszárd 89-59 (26-13, 23-21, 19-13, 21-12)
-------------------------------------------------------------------------
A magyar csapat legjobb dobói: Goree 17 pont, Krnjic 12

Az A csoportban hetedik helyezett Szekszárd - amely az előző szezonban nyeretlenül debütált az Euroligában - annak a tudatában utazott Bolognába, hogy a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül már nem érhet oda a negyeddöntőt jelentő első négy hely valamelyikére.

Djokics Zseljko együttese az első negyedben nem tudta tartani a lépést vendéglátójával, 13 pontos hátrányba került az első szünetig. Így hiába hozta le szorosabb eredményekkel a következő két szakaszt, sima vereséget szenvedett, már csak azért is, mert az utolsó tíz percben megint jelentős volt a különbség a két csapat eredményessége között. A magyar alakulat három győzelem mellett tizedszer kapott ki, míg az olasz csapat nyolc meccset bukott el és ötöt nyert meg. Ezzel maradt a hatodik helyen, szerdai ellenfele előtt.

A bajnoki ezüstérmes Szekszárd jövő szerdán hazai pályán a lengyel Polkowice ellen fejezi be szereplését a nemzetközi porondon.



Korábban:

B csoport: DVTK HUN-Therm - Salamanca (spanyol) 61-70 (17-20, 20-23, 11-18, 13-9)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!