Női kosárlabda Euroliga - Tizenöt pontos diósgyőri előny a selejtezőben

Sport, 2023.09.20

A DVTK HUN-Therm 15 ponttal nyert a brit London Lions vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga selejtezőjének első mérkőzésén.

Eredmény, 1. mérkőzés:
London Lions (brit) - DVTK HUN-Therm 48-63 (15-14, 11-17, 13-14, 9-18)
-----------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Garbin 16, Jovanovic 11, Aho 10, Charles 10


Az NB I-ben bronzérmes DVTK az előző szezonban a csoportkörben szerepelt, 14 alapszakaszmeccséből kellemes meglepetésre hatot megnyert, és csoportjában a hatodik helyen fejezte be első idényét az Euroligában.

A jelenlegi kiírásban a selejtezőben kezdett Völgyi Péter együttese, méghozzá a London Lions ellen, amely 2021-ben lépett ki a nemzetközi porondra, és eddig a második vonalnak számító Európa Kupában szerepelt.

A nyitónegyed javarészt a magyarok fölényét hozta, akik azonban csak legfeljebb öt ponttal tudtak elhúzni. A folytatásban öt ponttal az angolok léptek meg, ám az ausztrál Darcee Garbin kosaraival a nagyszünetben 26-31 volt az állás. A DVTK támadóerejét jelezte, hogy a félidőben kilenc értékesített büntetőnél tartott, míg a házigazdák csak egyszer találtak be a vonalról.

Térfélcsere után még jobban felerősödött a mintegy ötvenfős diósgyőri tábor hangja a Copper Box Arenában, ugyanis a kedvenceik a 27. percben kilenc ponttal vezettek (34-43). A zárószakaszban 44-45 után egy 9-0-s vendégroham következett, majd a magyar válogatottal júniusban Európa-bajnoki negyedik Aho Nina 10. pontjával, két perccel a vége előtt minden addiginál nagyobbra nőtt a különbség (48-60). A "slusszpoén" Garbiné lett, aki egy másodpercnél még dobott egy triplát, így a magyarok megnyugtató, 15 pontos előnnyel utazhatnak haza.

A visszavágóra egy hét múlva kerül sor Miskolcon.

A selejtező három párharcának a győztesei jutnak az Euroliga csoportkörébe, a vesztesek pedig az Európa Kupában indulnak.

Az NB I-ben második SERCO UNI Győr az Euroliga főtábláján kezd, a bajnok - és tavaly Euroliga-győztes - Sopron Basket viszont anyagi problémák miatt visszalépett a nemzetközi kupaküzdelmektől.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!