Női kosárlabda Euroliga - Váratlan DVTK-vereség Lublinban

Sport, 2024.01.10

A DVTK simán kikapott a sereghajtó lengyel Lublin vendégeként szerdán a női kosárlabda Euroliga 11. fordulójában.

A miskolciaknak a harmadik vereségüket szenvedték el a szezon során.

Eredmény, 11. forduló, A csoport:
Lublin (lengyel) - DVTK Hun-Therm 56-37 (17-10, 7-10, 18-9, 14-8)
------------------------------------------------------------------

A magyar csapat legjobb dobói: Lelik 9, Aho 8


Az NB I-ben tíz forduló után veretlen DVTK 8/2-es, bravúros mérleggel a második helyen állt az Euroliga A csoportjában, míg az újonc Lublin 1/9-cel sereghajtó volt a nyolcasban. A két gárda októberi mérkőzésén 74-44-es miskolci siker született, azóta a válogatott kerettag Bernáth Réka már távozott a lengyel bajnoktól.

A szerdai csatában a hazaiak 7-1-gyel kezdtek, és a nyitónegyedben tíz ponttal elhúztak (17-7), ám Lelik Réka vezetésével a magyarok remek védekezéssel felzárkóztak, a nagyszünetben 24-20 volt az állás.

Térfélcsere után minden addiginál jobban, 11 ponttal meglépett a Lublin (35-24), Völgyi Péter együttese pedig a harmadik játékrészt követően még mindig csak 29 pontnál tartott (42-29). Az utolsó felvonásban sem változott a meccs képe, így a DVTK váratlanul súlyos vereséget szenvedett, és a 37 dobott pont mellett sokat elárul a teljesítményéről, hogy mindössze 24 százalékkal célzott a mezőnyből.

Völgyi Péter a Kossuth Rádiónak elmondta, csapata nem tudott fejben kellően felpörögni az összecsapásra.

"Elsősorban pszichés problémákat láttam, a legjobb dobóink sem találták a ritmust, a Lublin teljesen fel is adta a védekezést a külső dobások ellen. A zóna elleni gyors támadásaink sem működtek, kritikán aluli volt a támadójátékunk, pedig idegenben csapat ennél nagyobb támogatást nem kaphat a szurkolóitól. Kányási Veronika visszatérése még picit várat magára, összességében remélem, hogy a Sepsi ellen sokkal jobb teljesítményre leszünk képesek, és bebiztosíthatjuk a továbbjutást" - fejtette ki a tréner, hozzátéve, mostantól mindenkinek a vasárnapi, Sopron Basket elleni rangadóra kell készülnie. A Diósgyőr jövő csütörtökön a romániai Sepsi-SIC csapatát fogadja az Euroligában.

Később:

B csoport:
Basket Landes (francia)-Serco UNI Győr 19.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!