Női kosárlabda Euroliga - Váratlan soproni vereség

Sport, 2023.02.23

A címvédő Sopron hazai pályán meglepetésre kikapott a sereghajtó a francia Landes-tól csütörtökön a női kosárlabda Euroliga 13. fordulójában, így még nem biztosította helyét a negyeddöntőben.

Eredmény:

Női Euroliga, 13. forduló, B csoport: Sopron Basket-Landes (francia) 59-62 (17-17, 19-13, 16-17, 7-15)
----------------------------------------------------------------
a magyar csapat legjobb dobói: Brooks 13, Fegyverneky 11, Stankovic 9



A Sopron 8/4-es győzelmi mutatóval állt a B csoport élén két fordulóval az alapszakasz vége előtt, és mivel mindkét nyolcasból az első négy kerül a negyeddöntőbe, Gáspár Dávid együttese a csütörtöki mérkőzés megnyerésével már bebiztosíthatta továbbjutását.

A feladat nem tűnt megoldhatatlannak, mivel a Landes 2/10-zel a csoport sereghajtója volt, és a magyar bajnok decemberben Franciaországban legyőzte 61-50-re.

A csütörtöki meccs nyitónegyede kiegyenlített küzdelmet hozott, aztán a folytatásban a csapatkapitány Fegyverneky Zsófia és a szerbekkel kétszeres Európa-bajnok Jelena Brooks vezetésével beleerősítettek a hazaiak, így a nagyszünetben 36-30 volt az állás. A második játékrész örömteli pillanata volt Határ Bernadett visszatérése, a 208 centis válogatott center az NB I áprilisi döntőjében szenvedett súlyos térdsérülést, és azóta harcképtelen volt.

Térfélcsere után több hiba csúszott a soproni támadásokba, a franciák pedig keményen tartották magukat, s ennek eredményeképpen megnyerték a harmadik játékrészt. A hajrá is izgalmasan alakult, folyamatosan 4-5 ponton belül volt az ellenfél, aztán a 40 éves Celine Dumerc triplájával, három és fél perccel a vége előtt 57-60 állt a nagyórán. A hátralévő időben a házigazdák már hasztalanul futottak az eredmény után, sorra rontották el a triplakísérleteket, így meglepetésre végül a Landes ünnepelhetett.

Ez azt jelenti, hogy a Sopron egyelőre nem biztosította helyét a rájátszásban, a negyeddöntős folytatás pedig jövő szerdán az olasz Schio csarnokában dől el az alapszakasz zárásán.

A másik két euroligás magyar csapat, az Atomerőmű KSC Szekszárd és az újonc DVTK-Hun-Therm már nem juthat tovább a negyedddöntőbe, amely március 14-én rajtol.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!