Női kosárlabda NB I - Hengerelt a negyeddöntő nyitányán a Sopron

Sport, 2021.03.25

A legutóbbi bajnok Sopron Basket 58 pontos győzelemmel kezdte meg csütörtökön a női kosárlabda NB I negyeddöntőjét a vendég Vasas ellen.

A párharc egyértelmű esélyesének számító soproniak veretlenül nyerték meg az alapszakaszt, februárban megvédték címüket a Magyar Kupában, bejutottak az Euroliga négyes döntőjébe, és ebben a szezonban - valamennyi sorozatot beleértve - mindössze egyszer szenvedtek vereséget.

A budapesti csapat 9/13-as győzelmi mérleggel végzett az alapszakasz nyolcadik helyén, épphogy beférve a felsőházi rájátszásba a hasonló mutatóval az alsóházba szorult Cegléd előtt.

A negyeddöntő nyitányán a hazaiak 2-2 után egy 13-0-s rohammal megléptek, és a nyitónegyed végére már 15 ponttal vezettek. A folytatásban húsz pontra nőtt a különbség főként a 208 centis Határ Bernadett és az Euroligában is remeklő Megan Walker révén, miközben a túloldalon csak Bach Boglárka jeleskedett. A nagyszünetben 47-18 volt az állás.

Fordulás után 30, majd 40 pontra nőtt Gáspár Dávid együttesének az előnye, melyben ekkorra már négyen is tíz pont fölé jutottak, a kilencven százalékkal célzó Határ pedig 17 pontnál tartott. A 79-31-ről induló zárószakaszban már 50 pont lett a távolság a két csapat között, a házigazdák az utolsó percben - Határ 23. pontjával - elérték a száz pontot, és a feleannyi lepattanót szedő Vasas végül sima vereséggel távozott Sopronból.

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc szombaton folytatódik Pasaréten.

Eredmény:

negyeddöntő, 1. mérkőzés:

-------------------------
Sopron Basket-Vasas Akadémia 102-44 (24-9, 23-9, 32-13, 23-13)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!