Női kosárlabda NB I - Hiányzók és sérültek a Sopron Basketnél

Sport, 2023.09.11

Két héttel a női kosárlabda NB I rajtja előtt hiányzókról és sérültekről adott hírt a bajnok és kupagyőztes Sopron Basket.

A klub honlapja szerint a szlovák Alexandra Erdélyiova súlyos térdsérülést szenvedett, és várhatóan az egész szezont ki kell hagynia.

A zöld-sárgák 4-6 héten át nem számíthatnak Jelena Brooksra sem, aki egy tisztító jellegű térdműtéten esett át. Így a szerb Európa-bajnok szerdán a SERCO UNI Győr elleni Krasznai Ferenc Emlékmérkőzésen sem állhat Gáspár Dávid vezetőedző rendelkezésére.

A csapat válogatott centere, Határ Bernadett, a vele kötött szóbeli megállapodás ellenére csak a WNBA-szezon után, októberben csatlakozik társaihoz. A 208 centis játékos jelenleg a Connecticut Sunnal a WNBA negyeddöntőjére készül a Juhász Dorkával felálló Minnesota Lynx ellen.

A magyar válogatott Turner Yvonne sem tért vissza a megállapodás szerinti határidőig, de ő a héten várhatóan megérkezik a Sopronhoz, amely szeptember 30-án a TFSE-MTK csarnokában kezdi meg az idényt.

A tavaly Euroliga-bajnok Sopron Basket a 2023/24-es szezonban anyagi problémák miatt nem indul el a nemzetközi porondon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!