Női kosárlabda NB I - Völgyi Péter: elértük, amit akartunk

Sport, 2024.05.08

Völgyi Péter vezetőedző szerint csapata elérte idei céljait azután, hogy a DVTK HUN-Therm kedden 66-56-ra legyőzte a Serco UNI Győrt a női kosárlabda NB I döntőjének harmadik mérkőzésén, ezzel 3-0-s összesítéssel megnyerte a párharcot, és megszerezte fennállása első bajnoki címét.

A március óta szövetségi kapitányként is dolgozó tréner az M4 csatornának közölte, elfáradtak a nagy menetelésben, és büszke a csapatára.

"Egy edző életében ritkán adódik ilyen szezon, hogy ennyire jó emberekkel tud együtt dolgozni. Biztos voltam benne, hogy meg tudjuk nyerni a döntőt, de örülök, hogy három mérkőzésen sikerült lezárni. Mindkét csapaton látszott a fáradtság, de összességében elértük, amit akartunk, még úgy is, hogy a Magyar Kupát nem sikerült megnyernünk" - fejtette ki, majd rátért arra, hogy remélhetőleg ez egy folyamat lesz, tudnak még előrelépni, és dominánsabbak lenni az Euroligában is.

"Igazából a következő szezonban lesz látható az, hogy mennyit fejlődtek ebben az idényben a játékosok, és ebből a magyar válogatott is profitálni fog. A csapatom nagy része maradni fog az új szezonra is" - tette hozzá.

A kedden 11 pontot szerző Kaila Charles azzal kezdte, hogy igencsak hosszú szezonon vannak túl.

"Keményen dolgoztunk az egész idényben, nagyon összetartottunk a mai meccsen is, és ennek meglett a jutalma. Ráadásul idehaza sikerült lezárni a szezont, ennél jobbat el sem tudok képzelni. Amikor idejöttem, csak az járt a fejemben, hogy minél több mérkőzést akarok nyerni, és történelmi tett volt az Euroliga-negyeddöntő, de mivel nem tudtunk bejutni a Final Fourba, ez éhesen tart bennünket" - jelentette ki az amerikai légiós, aki elmondta, jól érzi magát a városban, szívesen maradna, de meglátja, mit hoz a jövő.

A montenegrói Milica Jovanovic közölte, annyi mérkőzés van a hátuk mögött, hogy meg se tudják számolni.

"De a végén kijött ez az eredmény, és nem is lehetnénk ennél boldogabbak. Imádom ezt a csapatot és jó lenne innen visszavonulni" - mondta mosolyogva.

Kányási Veronika csapatkapitány szerint érezték az egész szezonban, hogy megérdemelnék ezt az aranyat, és az utolsó másodpercig fókuszáltak.

"Csodálatos érzés, amikor háromezer ember ordítja a nevemet" - nevetett az irányító.

Lelik Réka megköszönte a rajongóknak az egész éves szurkolást, és megerősítette, hogy a közönség nélkül nem sikerült volna mindezt véghez vinniük.

"A csapategységet jelzi, hogy minden hullámvölgyből ki tudtunk jönni, és egy csodás sikerrel lezárni az évet" - vélekedett a válogatott játékos.

Cziczás László, a Győr vezetőedzője elárulta, azt mondta csapatának az öltözőben, hogy a legrosszabb esetben nyernek egy ezüstérmet.

"A Diósgyőr maximálisan rászolgált a győzelemre, de mindkét csapatot megilleti a dicséret. Hősiesen küzdöttünk, gratulálok a lányoknak" - fejtette ki a szakember.

Dubei Debóra tisztes helytállásként jellemezte a győriek teljesítményét.

"A második meccsen odahaza belecsúsztunk egy nagy különbségű vereségbe, de eleve hiányosan indultunk neki a playoffnak. Ezzel együtt ez egy szép szezon volt. A válogatott csapatkapitányaként fontosnak tartom, hogy a döntőben mindkét oldalon jól játszottak a magyar játékosok" - fűzte hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!