Női kosárlabda olimpiai selejtező - Határ Bernadett: nem számolgatunk

Sport, 2024.02.09

Határ Bernadett szerint nem fog számolgatni az utolsó forduló előtt a magyar női kosárlabda-válogatott, amely pénteken bravúrral legyőzte Japánt a Sopronban zajló olimpiai selejtezőtorna második fordulójában.

"Nem számolgatunk, azt akarjuk, hogy a saját kezünkben legyen a sorsunk" - nyilatkozta az MTI-nek a spanyol Salamanca centere. "Lehet, hogy ez a győzelem már továbbjutást fog érni vasárnap, de nem foglalkozunk ezzel. Le akarjuk győzni a spanyolokat is."

A zárónapon ugyanis ha Kanada legyőzi Japánt, akkor a magyarok már kijutnak az olimpiára, japán siker esetén pedig a torna utolsó meccsén le kell győzniük az (ebben az esetben már kijutott) spanyolokat.

Határ Bernadett közölte, a Kanadától elszenvedett vereség során a csapat nem adta önmagát, és egy pillanatig sem fordult meg a fejükben, hogy feladják a Japán elleni mérkőzést.

"Tegnap éjfélkor volt egy meetingünk a lányokkal, amelyről a kapitány nem tudott. Megbeszéltük, hogy szeretjük egymást, és attól vagyunk különlegesek, hogy az utolsó pillanatig küzdünk egymásért. Ma a védekezés volt a kulcs szerintem, és végre megmutattuk a világnak, hogy mit tudunk" - tette hozzá a 208 centis kosaras, aki 17 pontjával a meccs legjobbja lett.

Székely Norbert szövetségi kapitány azzal kezdte, hogy történelmi mérkőzésen van túl a csapat.

"Pályafutásom egyik legnagyobb diadala ez, én ilyen szurkolást még sosem hallottam Magyarországon. Megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek fizikálisan és mentálisan is, ennek az együttesnek van karaktere. Rohantunk, lepattanóztunk, de őszintén szólva nem tudom, hogyan nyertünk. Az elején nehezen indultunk be, de a szurkolók segítségével túljutottunk ezek a szakaszon, és megtaláltuk azt a sebességet, amely Japán ellen kell. Egyébként tudtam a meetingről" - mondta nevetve a szakvezető.

Juhász Dorka közölte, a lassú kezdés ezúttal nem bosszulta meg magát egy olyan stílusú csapat ellen, amilyennel még sosem játszottak:

"Tudtuk, hogy nagyon jól dobják a hármasokat, készültünk is erre, és a palánk alatt is remekül működött a védekezés a magas embereinkkel. Igazi csapatmunka hozta meg az áttörést, ugyanígy kell a spanyolok ellen is játszanunk. Kintről és bentről is veszélyesek vagyunk, és a cserejátékosok is mind ponterősen tudnak beszállni."

Az olasz Schio légiósa úgy vélekedett, hogy mentálisan is sikerült az ellenfél fölé kerekedniük.

"Kicsit bele tudtunk mászni a fejükbe, mert elbizonytalanodtak, és üres hárompontosokat is kihagytak. Eleve úgy mentünk ki, hogy van esélyünk, közben éreztük, hogy nő az adrenalin, és tulajdonképpen ugyanazt a gyors indításos játékot vettük elő, ami az ő fegyverük" - fűzte hozzá Juhász Dorka.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!