Női kosárlabda olimpiai selejtező - Székely Norbert: kitekintést kaptunk a világelitbe

Sport, 2024.02.08

Székely Norbert szövetségi kapitány szerint a magyar női kosárlabda-válogatott kitekintést kapott a világ elitjébe, miután 67-55-re kikapott Kanadától csütörtökön a Sopronban zajló olimpiai selejtezőtorna első fordulójában.

"Tudtuk, hogy az ellenfél technikailag és taktikailag is nagyon felkészült, rutinban pedig messze előttünk jár" - nyilatkozta a szakvezető az MTI-nek. "Az elmúlt években ez a csapat nagyon komoly tornákon edződött, ami abban is kiütközött, hogy fizikailag nagy kihívásokkal szembesültünk, s ezt nem minden játékosunk tudta tartani. Voltak időszakok, amikor mertünk játszani, többször is öt pontra feljöttünk, de ők ma mindenben jobbak voltak nálunk. Mi ebbe az irányba tartunk, ők pedig már ott vannak."

A kapitány kifejtette, a világbajnoki negyedik kanadaiak ellen lehetett ugyan csökkenteni a deficitet, de most ennyire telt.

"Ez a meccs és az egész torna hatalmas tapasztalat, ami később kamatozni fog. A holnapi napra nézve mindenképp jó jel, hogy nem zuhantunk össze, igaz, ebben a közegben nem is lehet. Jó látni itthon a világ élmezőnyét, és kitekintést kapni a világ elitjébe. Egyelőre annyi biztos, hogy vasárnap az utolsó meccsnek tétje lesz" - tette hozzá.

A kanadaiakat felkészítő kollégája, Miguel Mendez azzal kezdte, hogy nem tudta, mit várjon csapatától a nyitányon.

"Vannak Európában játszó játékosaim, továbbá olyanok, akik nem is játszanak a klubjaikban. Ezzel együtt megtaláltuk az ellenfél gyenge pontjait, és mi diktáltuk a tempót, ez volt a kulcs. Elégedett vagyok azzal, amit láttam" - jelentette ki a spanyol tréner.

A magyarok legjobbja, a 13 pontos Juhász Dorka szerint főként a védekezésen múlt a meccs kimenetele.

"Voltak magabiztosabb periódusaink, de aztán jöttek a hibák, az ellenfél sok büntetőt dobhatott. De örülök, hogy többször is fel tudtunk zárkózni. Pozitívan állok a folytatáshoz, van még két mérkőzésünk, előre kell nézni" - közölte az olasz Schio légiósa.

Kiss Virág saját magától és a csapattól is többet várt.

"Próbáltam arra fókuszálni, hogy ott tegyek hozzá, ahol tudok. Kicsit későn csatlakoztam a lányokhoz, és hiába játszunk együtt évek óta, ez a pár edzés szerintem nem volt elég. De nem akarok a külső tényezőkre hivatkozni. Letudtuk az első meccset, de bízom benne, hogy holnap meg tudjuk mutatni a valódi arcunkat, mert a mai nem az volt" - fűzte hozzá a török Mersin légiósa.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!