Női labdarúgó Eb-selejtező - A hajrában kapott gólokkal veszített a magyar válogatott

Sport, 2024.04.09

A női labdarúgó-válogatott sokáig vezetett, de az utolsó percekben kapott gólokkal végül 2-1-re alulmaradt a törökökkel szemben az Európa-bajnoki selejtezősorozat keddi, második fordulójában.

Az isztambuli összecsapáson a magyarok Csányi Diána találatával kerültek előnybe közvetlenül a félidő előtt. A fordulás után sokáig őrizte előnyét Szarvas Alexandra együttese, de a házigazda a 80. percben egyenlített, majd a 87. percben fordított.

A magyarok az Európa-bajnoki selejtező torna első fordulójának pénteki nyitómérkőzésén Csiszár Henrietta góljával 1-1-es döntetlent játszottak Azerbajdzsán ellen Szegeden, így eddig egy-egy döntetlennel és vereséggel, egy ponttal a harmadik helyen áll a kvartettjében.

A válogatott legközelebb május 31-én Svájc ellen lép pályára, amely a forduló másik keddi összecsapásán 4-0-ra legyőzte idegenben Azerbajdzsánt, így két győzelemmel vezeti a csoportot.

Mivel a B ligában szerepel a magyar csapat, a négyeséből nem tud közvetlenül kijutni a kontinensviadalra. A júliusig tartó csoportküzdelmek után a négy csoportgyőztes és a két legjobb második keresztbe játszik ugyanezen liga két rosszabb másodikjával és négy harmadikjával. A továbbjutóra még egy párharc vár - immár a részvételért.

Női Eb-selejtező, B divízió, 1. csoport, 2. forduló:
Törökország-Magyarország 2-1 (0-1)
----------------------------------
gól: Csányi (45+1.)


A csoport másik eredménye:
Azerbajdzsán-Svájc (0-2) 0-4

Az állás: 1. Svájc 6 pont, 2. Törökország 3, 3. Magyarország 1 (2-3), 4. Azerbajdzsán 1 (1-5)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!