Női labdarúgó Eb-selejtező - Hazai pályán kezd és zár a magyar válogatott

Sport, 2024.03.11

A magyar női labdarúgó-válogatott hazai pályán kezdi és fejezi be a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát.

A magyar szövetség (MKSZ) közösségi oldalán közzétett program szerint a nemzeti csapat április 5-én Azerbajdzsánt fogadja a nyitányon, négy nappal később pedig Törökországba látogat. Május 31-én idegenben, június 4-én saját közönsége előtt játszik Svájccal, majd július 12-én Azerbajdzsánban lép pályára, mielőtt az utolsó fordulóban Törökországgal találkozik, július 16-án otthon.

A selejtező lebonyolítása a Nemzetek Ligájához hasonló, a magyar csapat a B ligában kapott helyet.

A kontinensviadalra az A liga négy csoportjából az első két helyezett automatikusan kijut, a további hét helyről pedig az év végén rájátszás dönt majd: az első körben az egyik ágon az A liga harmadik és negyedik helyezettjei játszanak a C liga öt csoportgyőztesével és a három legjobb másodikkal. A másik ágon a B liga négy csoportgyőztese és két legjobb másodikja játszik keresztbe ugyanezen liga két "rosszabb" másodikjával és négy harmadikjával.

Az egyik ágról nyolc, a másikról így hat csapat kerül a be a második körbe, ahol viszont már az Európa-bajnoki selejtezők összesített rangsora alapján készítik el a kiemelést, párokba sorsolják az együtteseket, és a hét párharc győztese jut ki a kontinensviadalra.

A magyarokkal azonos csoportban szereplő, Eb-házigazda svájciak csak a csoportküzdelmek során lesznek érintettek, s amennyiben az első három hely valamelyikén végeznek, akkor a B liga legjobb mérlegű negyedik helyezett csapata veszi át a helyüket a rájátszásban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!