Női ökölvívó Eb - Három magyar búcsúzott a negyeddöntőben

Sport, 2022.10.18

Szedeczki Lilla, Lakotár Hanna és Szűcs Szabina sem jutott tovább a keddi negyeddöntőjéből a montenegrói Budvában zajló női ökölvívó Európa-bajnokságon.

A délutáni program első mérkőzésén a 48 kilós Szedeczki Lilla egyhangú pontozással vereséget szenvedett a bolgár Szevda Aszenovától. A magyar bokszoló ment előre, de kevés ütése volt értékelhető, ráadásul a második és harmadik menetben számolni is kellett rá. Mindegyik pontozónál mindegyik menetet a bolgár öklöző nyerte.

Kevésbé egyoldalú mérkőzést vívott az 52 kilós Lakotár Hanna, aki Emma Jokiaho ellen megnyerte az első menetet. A folytatásban azonban a dinamikusabb finn fölénybe került, végül négy pontozó őt látta jobbnak, egy pedig döntetlennek látta az ütközetet.

Az 57 kilogrammosok között szereplő Szűcs Szabina, aki szombaton meggyőző teljesítménnyel nyert az örmény Tatyjevik Hacsatrjan ellen - a nyolc között a görög Olga Pavlina Papadatuval csapott össze, és egyhangú pontozással szenvedett vereséget. Az első menetben Szűcs sokat dolgozott, de a találatokat rendre riválisának sikerült bevinnie. A második három percben nem változott az ütközet képe, így az utolsó menetben a magyar öklözőnek nagyon erőltetnie kellett a támadásokat. Szűcs ezt meg is tette, és ezúttal az öt pontozóbírából három őt látta jobbnak, ez azonban kevés volt a győzelemhez és a továbbjutáshoz.

A 17.30-kor kezdődő esti programban Lakos Regina (70 kg) az örmény Ani Hovszepjannal, Hoffmann Réka (+81 kg) pedig Maria Lovcsinszkával csap össze a negyeddöntőben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!