Női röplabda Bajnokok Ligája - Edzője szerint jó úton jár a Vasas

Sport, 2023.02.09

A Vasas Óbudát edző görög Jannisz Atanaszopulosz szerint együttese annak ellenére is rendkívül hasznos tapasztalatokat szerzett a női röplabda Bajnokok Ligája csoportkörében, hogy nem sikerült mérkőzést nyernie.

A tréner az MTI-nek elmondta, a legfontosabb tapasztalat talán az, hogy csapata megtanult túllendülni a nehézségeken és képes a nehéz helyzetekben is nyugodt maradni.

"Hétről hétre túl kellett lépnünk a mentális és a fizikai fáradtságon, emellett olyan blokkokkal és védekezésekkel találtuk szembe magunkat, amelyekkel a magyar sorozatokban nem" - elemezte a BL-csoportkört a szakember.

Atanaszopulosz szerint együttese jó úton jár és többször is bizonyította, képes felvenni a versenyt a legjobb csapatokkal, a hangsúly azon lesz a jövőben, hogy azokat a periódusokat, amikor versenyképesek tudnak lenni, még tovább kitolják.

"A szezon lényegi része most következik, a magyar sorozatokban fel kell használnunk mindazt, amit a BL-ben megtapasztaltunk. Ha szettet nyersz a Conegliano ellen és kétszer is nagy csatára készteted az egyik lengyel élcsapatot, akkor bizakodhatsz, hogy amit a mindennapokban az edzéseken gyakorolsz, az jó" - fogalmazott a görög edző, aki nemrég 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a magyar élcsapattal.

Atanaszopulosz megjegyezte, nyilván amiatt nem boldog, hogy a csapat mind a hat meccsét elveszítette - elsősorban a francia Mulhouse elleni két mérkőzéssel kapcsolatban maradt benne hiányérzet -, de élvezték az utazást, és címvédőként nem lehet más céljuk, mint újra aranyérmet nyerni a magyar bajnokságban és a kupában is.

A magyar válogatott Török Kata - aki három idénnyel ezelőtt, a Vasas első BL-szereplésekor is meghatározó játékosa volt az óbudaiaknak - azt mondta, vegyes érzései vannak a BL-lel kapcsolatban, ugyanis bár jó meccseket játszottak és megmutatták, helyük van a legjobbak között, de kicsit csalódott, hogy ezúttal sem sikerült győzniük.

"Erre többször is megvolt az esélyünk, de úgy tűnik, a kellő tapasztalat még mindig hiányzik. Azt ugyanakkor mindannyian látjuk, hogy van még hova fejlődnünk, de így is hatalmas élmény volt ismét itt lenni a csoportkörben" - mondta az ütőjátékos.

Török szerint a három idénnyel ezelőtti szerepléshez képest ez a mostani sokkal "valósabb" volt, akkor inkább egy álom beteljesüléseként élték meg a főtáblás részvételt, most viszont sokkal inkább fel tudták venni a versenyt a legjobbakkal.

"Jó visszaigazolás ez számunkra, nagyon remélem, hogy a következő szezonban is itt tudunk majd szerepelni, és akkor még egy szinttel feljebb tudunk majd lépni. Szurkolóinknak ezúton is köszönjük, hogy mindenhova elkísértek bennünket, remélem, így is szereztünk nekik örömöt" - zárta a 24 éves Török.

A Vasas győzelem nélkül, egy szerzett ponttal zárt az A csoport negyedik helyén.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!