Női röplabda Bajnokok Ligája - Újra főtáblára jutna a Vasas - ELŐZETES

Sport, 2022.10.18

A főtáblára jutás a célja a női röplabda Bajnokok Ligája selejtezőjében szerdán kezdő magyar bajnok Vasas Óbudának.

A fővárosi együttes az előző idényben a görög Jannisz Atanaszopulosz vezérletével triplázott: a magyar bajnokság és a Magyar Kupa mellett a Közép-európai Ligában is diadalmaskodott. Utóbbi sorozatban ugyanakkor biztosan nem védi meg címét, mivel a klubvezetés úgy döntött, a Bajnokok Ligájára koncentrál a mostani idényben, így nem vállalta az indulást a regionális megméretésben.

"Nemcsak meccsszámban, de a megnövekedett költségek miatt anyagilag is nagy terhet jelentett volna a négyfrontos szereplés, ezért hoztuk meg azt a döntést, hogy a KEL-t alárendeljük Bajnokok Ligájának. Egyértelmű célként tűztük ki, hogy 2019 után újra szerepelhessünk Európa legjobb húsz együttese között" - mondta az MTI érdeklődésére Sarlós Márton, a csapatot működtető Vasas Röplabda Kft. ügyvezetője.

A sportvezető hozzátette: a három évvel ezelőttinél nehezebb út vezet az elitmezőnybe, ugyanis már az első körös ellenfél, a belga bajnok VDK Gent is komoly játékerőt képvisel, legjobbjuk, a center Marlies Janssens az elmúlt hetekben a válogatottal a világbajnokságon szerepelt.

"Egyelőre csak a belgák elleni találkozókra koncentrálunk, nem tekintünk előrébb. A felkészülésünk jól sikerült, szeretnénk megismételni a 2019-es bravúrt" - tette hozzá Sarlós Márton.

Az óbudai együttes válogatott ütője, Török Kata azon három röplabdázó egyike, aki már a 2019-es, főtáblára jutott Vasasban is ott volt. A 24 éves játékos az MTI-nek azt mondta, a szombati, utolsó felkészülési mérkőzésen "jókor jött pofont" kaptak a román Lugoj együttesétől, de ezt leszámítva is motiváltan várják a BL-t.

"Mindenkinek, így nekem is óriási élmény volt a legutóbbi BL-szereplésünk, így nem is vághatunk neki más céllal a sorozatnak, mint hogy szeretnénk ismét a világ legjobbjai ellen játszani. Bár teljes csapattal a válogatott program miatt viszonylag keveset tudtunk készülni, az együttes magja együtt maradt, így bizakodva várjuk szerdai találkozót" - fogalmazott Török.

A BL-selejtezőben nyolc csapat indul, a Vasas a belga bajnok Gent ellen lép pályára az oda-visszavágós első fordulóban. Továbbjutás esetén a magyar aranyérmesre a spanyol Tenerife La Laguna és a bosnyák Bimal-Jedintsovo Brcko párharcának továbbjutója vár, a második kör győztesei pedig feljutnak a húszcsapatos főtáblára.

Amennyiben a Vasas a második selejtezőkörben alulmarad, a harmadik körben újabb esélyt kap a főtáblás szereplés kivívására egy, a másik ágon szereplő rivális ellen.

Ha a fővárosi együttes két selejtezőkörből bejut a csoportkörbe, akkor az A jelű négyesbe kerül a tavasszal ezüstérmes olasz Conegliano, a lengyel Rzeszów és a francia Mulhouse társaságába. Amennyiben a Vasasnak a kvalifikáció harmadik körében is játszania kell, akkor az ottani továbbjutás esetén a D csoportba kerül, ahol a török Fenerbahce, a lengyel Lódz és a német Stuttgart vár majd rá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!